E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οι «Spice Girls» της Ελισάβετ σπάνε τη σιωπή τους μετά από 60 χρόνια

Τρίτη 16 Απριλίου 2013



Οι έξι Κυρίες των Τιμών της βασίλισσας Ελισάβετ II, που κλήθηκαν εσπευσμένα προκειμένου να συνοδεύσουν την Ελισάβετ στη στέψη της, στις 2 Ιουνίου του 1953, έγιναν διασημότητες της εποχής τους, όταν τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν δημοσίως, ως οι γυναίκες που θα συνόδευσαν της -πριγκίπισσα τότε- Ελισάβετ στο Westminister Abbey, όπου θα ανακηρυσσόταν η νέα Βασίλισσα της Αγγλίας.
Τώρα, 60 χρόνια έπειτα, πέντε από τις γυναίκες μιλούν για πρώτη φορά για την ιστορική εκείνη ημέρα, ανακαλώντας στη μνήμη τους τις εικόνες της θεαματικής τελετής. Πρόκειται για τις Ρόσμαρι Μουίρ, Αν Γκλένκονερ, Μόιρα Κάμπελ, Μέρι Ράσελ, Τζέιν Ρέιν και Γουίλοουμπι ντε Έρεσμπι, οι οποίος αποτελούσαν αντικείμενα λατρείας από τον Τύπο και τις νεαρές γυναίκες της εποχής. Μάλιστα, η προσοχή που λάμβαναν ήταν τόσο μεγάλη, που η κυρία Γκλένκονερ ισχυρίζεται ότι οι έξι τους αποτελούσαν τις «Spice Girls» των καιρών τους.
Η κυρία Αν, 20 χρονών τότε, θυμάται τις έντονες πιέσεις που δεχόταν εκείνη και οι υπόλοιπες πέντε Κυρίες των Τιμών, ανήμερα της στέψης της Ελισάβετ, με τις δηλώσεις της να πρόκειται να «παίξουν» στην κυριακάτικη ραδιοφωνική εκπομπή του Radio 4, με τίτλο The Reunion. Η κυρία Γκλένκονερ θα βρεθεί μαζί με όλες τις επίτιμες κυρίες, εκτός της κυρίας Γουίλοουμπι ντε Έρεσμπι.
Η κυρία Αν φέρνει στη μνήμη της και ορισμένες… πικάντικες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα πειράγματα και το φλερτ που δεχόταν όλες εκείνες τις ημέρες, καθώς και το ποτηράκι ουίσκι που της είχε προσφέρει ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι στο διάλειμμα της τελετής, την οποία είχαν παρακολουθήσει από κοντά περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι.
Και οι πέντε γυναίκες σχολιάζουν με συγκίνηση πως η -25χρονη τότε- Βασίλισσα, λίγο πριν την έναρξη της τελετής, είχε μπει στο δωμάτιο που ετοιμάζονταν και τους είχε ρωτήσει φιλικά:«Έτοιμες κορίτσια;».
Η νεότερη Κυρία των Τιμών μεταξύ των έξι, η Μέρι Ράσελ, η οποία ήταν μόλις 19 ετών στις 2 Ιουνίου 1953, ανακαλεί: «Ήταν η σημαντικότερη ημέρα της ζωής μου, και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ, καθώς συνόδευα τη Βασίλισσα στον θρόνο της, ήταν το πόσο βαρύ ήταν το κέντημα του φορέματός της».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger