E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

Κυριακή 21 Απριλίου 2013


Στυλιανός Παττακός, Γεώργιος Παπαδόπουλος, Νικ. Μακαρέζος


Στρατιωτικό κίνημα, που εξερράγη τα ξημερώματα τις 21ης Απριλίου1967, με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο. Κατέλυσε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και επέβαλλε μία στυγνή δικτατορία, που διήρκεσε επτά χρόνια.

Η χώρα την εποχή εκείνη βρισκόταν ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο. Οι εκλογές είχαν προκηρυχθεί για τις 28 Μαΐου και την εξουσία ασκούσε από τις 3 Απριλίου η ΕΡΕ, με πρωθυπουργό τον αρχηγό της Παναγιώτη Κανελλόπουλο, έχοντας τη συναίνεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γεωργίου Παπανδρέου και του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γεγονός των ημερών ήταν η συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο του Παναθηναϊκού (17 Απριλίου), που όμως διαλύθηκε από την Αστυνομία, προς μεγάλη απογοήτευση των αθηναίων ροκάδων, που θα έβλεπαν ένα συγκρότημα - θρύλο στην ακμή της δημιουργικότητάς του.

Διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι τις επερχόμενες εκλογές θα κέρδιζε η Ένωση Κέντρου και θα επανερχόταν θριαμβευτικά στην εξουσία υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Πολλοί ήλπιζαν ότι θα ετίθετο ένα τέλος στη διετή πολιτική ανωμαλία, που έμεινε στην ελληνική ιστορία ως «Αποστασία» και σηματοδοτήθηκε με την παραίτηση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου (είχε λάβει το 52,2% στις εκλογές του 1964) στις 15 Ιουλίου 1965, μετά τη σύγκρουσή του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο.

Στα δεξιότερα του πολιτικού φάσματος, ένα τμήμα της ΕΡΕ ζητούσε ένα «λοχία» για να σώσει τη χώρα από τον αναρχοκομμουνισμό. Για τη μετεμφυλιακή Δεξιά της προδικτατορικής περιόδου, κομμουνιστές ήταν εν ευρεία εννοια και οι κεντρώοι και οπωσδήποτε ο απρόβλεπτος Ανδρέας Παπανδρέου, που ήταν το ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή και εκινείτο αριστερότερα από το κόμμα του, την Ένωση Κέντρου.


Οι στρατηγοί, το Παλάτι, κάποιοι πολιτικοί της Δεξιάς και οι Αμερικανοί καλόβλεπαν μία μικρής διάρκειας συνταγματική εκτροπή, που θα επανέφερε την πολιτική κατάσταση στη σωστή ρότα, δηλαδή στην εναλλαγή στην εξουσία της Δεξιάς και ενός μετριοπαθούς Κέντρου. «Η Χούντα των Στρατηγών» έμεινε στα σχέδια, καθώς τους πρόλαβαν με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου οι μικροί αξιωματικοί, με πρόσχημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο. Τέτοια περίπτωση δεν διαφαινόταν στον ορίζοντα, καθώς η ΕΔΑ, που εκπροσωπούσε την κομμουνιστική Αριστερά (το ΚΚΕ ήταν εκτός νόμου), κινούνταν στο 11,80% των ψήφων στις εκλογές του 1964, σε σχέση με το 24,43% του 1958.



Πρέπει, όμως, να συνυπολογίσουμε ότι βρισκόμασταν 17 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου και στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, όσον αφορά τον διεθνή περίγυρο. Ο στρατός ήταν πανίσχυρος, με παράδοση επεμβάσεων τον 20ο αιώνα, οι Αμερικανοί θεωρούσαν φέουδό τους την Ελλάδα, το δεξιό παρακράτος ήταν ισχυρό (Δολοφονία Λαμπράκη) και το Παλάτι ήταν ένας αυτόνομος πόλος εξουσίας, «που δεν βασίλευε, αλλά κυβερνούσε». Οι πολιτικοί που κυβέρνησαν αυτά τα 17 χρόνια (Πλαστήρας, Παπάγος, Καραμανλής καιΠαπανδρέου), ασχολήθηκαν κυρίως με την ανοικοδόμηση της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη, παρά με το «βάθεμα και το πλάτεμα» των δημοκρατικών θεσμών και την εξάλειψη των μνημών του Εμφυλίου.

Το πραξικόπημα, «Επανάσταση» για τους θιασώτες του, εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου. Λίγες ώρες πριν, είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και τα μέλη του αποχώρησαν για τα σπίτια τους, χωρίς να έχουν ιδέα για το τι θα επακολουθούσε. Ανάμεσά τους και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Παπαληγούρας.

Η τριάδα των Παπαδόπουλου, Παττακού και Μακαρέζου, μπορεί να ήταν άσοι στη συνωμοσία, αλλά εκμεταλλεύτηκαν τον βαθύ ύπνο των δημοκρατικών κυβερνήσεων και φρόντισαν να τοποθετήσουν στις πιο νευραλγικές θέσεις του στρατεύματος ανθρώπους μυημένους στα σχέδιά τους. Τους βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι μέσα στην Αθήνα υπήρχαν μεγάλες μάχιμες μονάδες, όπως το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, που βρισκόταν στη σημερινή Πολυτεχνειούπολη, με διοικητή τον ταξίαρχο Παττακό.




21 Απριλίου 1967: Τα τανκς της χούντας στους δρόμους της ΑθήναςΑπό εκεί βγήκαν τα πρώτα τανκς στις 2 τα ξημερώματα, για να καταλάβουν όλα τα στρατηγικά σημεία της πρωτεύουσας (Βουλή, Υπουργεία, ΕΙΡ, ΟΤΕ, Ανάκτορα). Την ίδια ώρα, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς εξαπέλυε πιστές στο κίνημα δυνάμεις για να συλλάβουν το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Οι πραξικοπηματίες έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟικό σχέδιο «Προμηθεύς», για την αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου, με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμβολή του διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, Δημήτρη Ιωαννίδη, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα της σχολής και τη Στρατιωτική Αστυνομία (ΕΣΑ).



Μία από τις πρώτες ενέργειες των συνωμοτών ήταν να συλλάβουν τον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και να τον αντικαταστήσουν με τον ομοιόβαθμό του Οδυσσέα Αγγελή, που ήταν μυημένος στο κίνημα. Ο νέος αρχηγός του Στρατού έδωσε εντολή σε όλους του μεγάλους στρατιωτικούς σχηματισμούς να εφαρμόσουν το σχέδιο «Προμηθεύς» κι έτσι να εξασφαλισθεί η υπακοή του στρατεύματος σε όλη τη χώρα.

Η μοναδική ενέργεια για να αντιμετωπιστεί εγκαίρως το πραξικόπημα έγινε από την πλευρά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γεωργίου Ράλλη, ο οποίος προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ταξίαρχο Ορέστη Βιδάλη για να κινητοποιήσει το Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόλαβε, αφού το σχέδιο «Προμηθεύς» είχε ήδη τεθεί σε εφαρμογή, με αποτέλεσμα ο ταξίαρχος Βιδάλης να μην λάβει ποτέ το σήμα του Γεωργίου Ράλλη.

Ο αιφνιδιασμός ήταν πλήρης και στις 3:30 τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου το στρατιωτικό κίνημα είχε επικρατήσει και μάλιστα αναίμακτα. Νωρίς το πρωί, το ραδιόφωνο ΕΙΡ έπαιζε εμβατήρια και δημοτικά άσματα και οι αγουροξυπνημένοι Έλληνες άκουγαν τα πρώτα «Αποφασίζομεν και Διατάζομεν» των δικτατόρων, που ήταν η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων. Με συντακτική πράξη κατά τη διάρκεια της ημέρας ανεστάλησαν οι διατάξεις του Συντάγματος και ματαιώθηκαν οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967.

Αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις φαίνεται να ήταν και οι Αμερικανοί, που δεν περίμεναν την κίνηση του Παπαδόπουλου. Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά: «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..»




H ορκομωσια της κυβέρνησης Κωνσταντίνου ΚόλλιαΜόνο δύο πρωινές εφημερίδες πρόλαβαν να περιλάβουν στην ύλη τους την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Η «Καθημερινή» στην πρώτη της σελίδα είχε ένα μονόστηλο με τίτλο «Την 2αν πρωινήν εξερράγη στρατιωτικόν κίνημα. Συνελήφθησαν πολιτικοί άνδρες», ενώ η «Αυγή» πάνω από τον τίτλο της έγραφε: «Συνελήφθησαν από στρατιωτικούς οι Μ. Γλέζος, Λ. Κύρκος, Α. Παπανδρέου. Ασυνήθιστες κινήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων».



Στις 7 το πρωί, η ηγεσία των πραξικοπηματιών επισκέφθηκε στα Ανάκτορα του Τατοΐου τον Κωνσταντίνο και του ζήτησε να ορκίσει την κυβέρνησή τους. Η περιοχή ήταν περικυκλωμένη από τανκς για να μην υπάρξει περίπτωση δυναμικής αντίδρασης από τον άνακτα. Ο βασιλιάς, παρά την προτροπή του συλληφθέντα πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου να αντισταθεί, συμβιβάστηκε μαζί τους «για να μην χυθεί αίμα ελληνικό» και αργά το απόγευμα όρκισε την κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια. Επρόκειτο βέβαια για πρωθυπουργό - μαριονέτα, αφού τα νήματα κινούσε ο ισχυρός άνδρας του κινήματος, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος. Ο συλληφθείς και αποπεμφθείς αρχηγός του ΓΕΣ Γρηγόριος Σπαντιδάκης, άνθρωπος του βασιλιά, όπως και ο Κόλλιας, προσχώρησε στους κινηματίες και ανέλαβε Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την ίδια μέρα άρχισαν και οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ είχαμε και τα πρώτα θύματα. Τα όργανα της Χούντας δολοφονούν στον Ιππόδρομο, που είχε μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, το στέλεχος της ΕΔΑ Παναγιώτη Ελή, ενώ ένας στρατιώτης πυροβολεί τη νεαρή Αθηναία Μαρία Καλαυρά, γιατί δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Δέκα ημέρες αργότερα, η Χούντα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες ανέρχονταν σε 6509 άτομα, στη συντριπτική τους πλειονότητα αριστερών πεποιθήσεων.

Η Ελλάδα από την 21η Απριλίου 1967 μπήκε στο «γύψο», κατά την έκφραση του Παπαδόπουλου, για 7 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες. Η Δικτατορία κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στις 23 Ιουλίου 1974, μετά το εγκληματικό πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο. Η κατάργηση των στοιχειωδών ελευθεριών, οι φυλακές, οι εξορίες και τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες των αντιπάλων του καθεστώτος, ο πνευματικός και πολιτιστικός μεσαίωνας, αλλά και η Κυπριακή τραγωδία, καταγράφουν τη Χούντα των Συνταγματαρχών ως μία από τις μελανότερες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/articles/250#ixzz2R5aYVsjc

Share this article :

5 σχόλια:

  1. ΝΑΤΟ= CΙΑ= ΠΡΟΔΟΣΙΑ=ΧΟΥΝΤΑ....ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ !!!
    =========================
    ΣΤΙΣ 20 Ιουλίου 1974,ο εθνικός προδότης, ο νέος ΕΦΙΑΛΤΗΣ, ο σχιζοφρενής Γεώργιος Παπαδόπουλος και η ..Μεσσαλίνα ( ;), "ΚΑΛΟΥΝ" τους Τούρκους και τους παραδίδουν την ΚΥΠΡΟ !
    Η προδοτική αμερικανοκίνητη χούντα της Ελλάδας, εκτέλεσε το σχέδιο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.
    Το καθεστώς του εγκάθετου Ιωαννίδη είχε συμφωνήσει από τις αρχές του 1974 για το πραξικόπημα για την ανατροπή του Μακαρίου. Εκείνο, το οποίο στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες αναφερόταν με την κωδική ονομασία «Κόκα Κόλα»!

    Η τελική απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που έγινε, με πρωτοβουλία “της παρθένας”, του Δ. Ιωαννίδη, στο σπίτι του σταλμένου από τις ΗΠΑ «πρωθυπουργού» Ανδρουτσόπουλου και με τη συμμετοχή του «Προέδρου Δημοκρατίας» του καθεστώτος Φ. Γκιζίκη, καθώς και του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Μπονάνου.

    Οι Αμερικανοί αποκοίμιζαν τη χούντα διαβεβαιώνοντας ότι “οι Τούρκοι δεν επρόκειτο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, για να εισβάλουν …«Το Νοέμβριο του 1973, ένα αντιπραξικόπημα στον εσωτερικό κύκλο των πραξικοπηματιών, ανατρέπει τον Παπαδόπουλο.

    Αντικαταστάτης του ο συνταγματάρχης Δημήτριος Ιωαννίδης, διοικητής της ΕΣΑ, βασανιστής, απόφοιτος αμερικανικής εκπαίδευσης σε αντιανατρεπτικές – αντιυπονομευτικές τεχνικές, και έμπιστος της CIA.

    Ο Ιωαννίδης αναθέτει την πρωθυπουργία στον Ελληνο-Αμερικανό Αδαμάντιο Ανδρουτσόπουλο, που κατέπλευσε στην Ελλάδα μετά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ως επίσημος υπάλληλος της CIA, κάτι που ο ίδιος ουδέποτε απέκρυψε, πολλές φορές μάλιστα κομπορυμονευόταν γιαυτό.

    Οκτώ μήνες αργότερα, το καθεστώς Ιωαννίδη ανατρέπει την κυβέρνηση της Κύπρου. Η Τουρκία εισβάλει στην Κύπρο, ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ του τρελού προδότη, έχει γυρίσει στην Ελλάδα, και τα απόνερα προδοσίας, της εισβολής και κατοχής εξαναγκάζουν τους στρατιωτικούς να παραχωρήσουν την εξουσία πάλι στους πολιτικούς. Ο χουντικός εφιάλτης τερματιζόταν…

    Μεγάλο μέρος της πραγματικής ιστορίας και της αμερικανικής ανάμειξης στο πραξικόπημα του 1967 και τα επακόλουθα (τουρκική εισβολή στην Κύπρο) ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ. Μια και η δίκη των πρωτεργατών της Κυπριακής τραγωδίας δεν θα γίνει…».[(Απόσπασμα από το βιβλίο KILLING HOPE του William Blum 1995.-Κεφάλαιο Ελλάδα 1964-1974. (σελίδα 221)].
    ΚΡΙΜΑ ! γιατί τότε οι εθνάρχες πιθανόν να γίνονταν..καμπινεδάρχες ! Όμως αυτή είναι η Χουντοφασιστοδεξιά.
    Κρύβει σαν τη γάτα το ΣΚΑΤΟ της στην άμμο παραμορφώνοντας την ιστορία.

    Σήμερα οι φονιάδες του Ελληνισμού ζητάνε και…ψήφο !

    Παρέδωσαν την Κύπρο στους Τούρκους και…μιλάνε;

    Ξεπούλησαν την Ελλάδα και προκαλούν !

    Κατέκλεψαν και διέλυσαν την Εθνική οικονομία και"καμαρώνουν"...!

    ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΑΝΤΑ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΝΟ ΣΗΜΑ !

    Ελλάς Ελλήνων ΠΡΟΔΟΜΕΝΩΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ :Πηγή Statistisches Bundesamt
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ με έγγραφα στοιχεία της Ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας, αδιαμφισβήτητα που εύκολα μπορεί ο κάθε Έλληνας να διαπιστώσει την αξιοπιστία τους. Αυτά για να σταματήσει η..φιλολογία της εύνομης και προσοδοφόρου διαχείρησης.
    Το πρώτο που προκύπτει από τον πίνακα αυτό είναι η κατάρριψη του μύθου ότι η χούντα δεν άφησε δημόσιο χρέος.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χούντα άφησε σημαντικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανερχόταν στο 20,8% του ΑΕΠ. Με βάση τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, το χρέος αυτό από 32 δισ. δρχ. το 1966 εκτινάχτηκε στα 114 δισ. δρχ. το 1974.
    Μ.ΔΡΕΤΤΑΚΗΣ

    Το Δημόσιο Χρέος και η Χούντα
    -Έπαιρναν δάνεια εταιρείες έργων με εγγυητή το Ελληνικό Δημόσιο
    -Τα σκάνδαλα στην εποχή της δικτατορίας του '67...
    Τεχνικές εταιρείες, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, έπαιρναν δάνεια σε συνάλλαγμα. Στη συνέχεια οι ίδιες αναλάμβαναν και εκτελούσαν δημόσια έργα. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια τα οποία είναι άγνωστο αν πληρώθηκαν από τις εταιρείες που τα είχαν πάρει (οι οποίες εν τω μεταξύ μπορεί και να πτώχευσαν) ή από τον «εγγυητή» - Ελληνικό Δημόσιο κι έτσι φορτώθηκαν στο Δημόσιο Χρέος. Με το κόλπο αυτό δεν εμφανιζόταν πουθενά το πραγματικό Δημόσιο Χρέος αφού ο δανεισμός εμφανιζόταν ως… ιδιωτικός. Αυτό έχει αποκαλύψει η ΕΛΣΤΑΤ (μήπως τώρα δεν είναι… αξιόπιστη;) αλλά δεν ακούστηκε σε κανένα από τα «έγκριτα» μεγάλα μέσα. Προφανώς κάποιοι ισχυροί έκαναν και τότε «δουλειές» όπως τώρα! Στο νέο Δημόσιο Χρέος, ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαβιάρι Περσίας, συμβάσεις .. Μπανανίας,
    Ωνάσης και Τομ Πάπας
    Πώς; Α, ναι. «Οι χουντικοί δεν είχαν δοσοληψίες με τους ισχυρούς του χρήματος». Ας ρωτήσουν και τη Ντέλλα Ρουφογάλη η οποία, περιγράφοντας την πολυτελή ζωή της, κάπου ανάμεσα στο «καλύτερο χαβιάρι της Περσίας» και τα «παγωμένα καβούρια της Αλάσκας» (όλα αυτά στον αρραβώνα της), είχε πει μεταξύ άλλων: «Εξακολουθώ να φέρομαι φιλικά προς τους παλιούς γνωστούς και τους καινούριους, πλούσιους επιχειρηματίες που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα μαζί με τα ραβασάκια για ρουσφέτια. Αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να εξυπηρετήσω τους πάντες. Ο Μιχάλης συνήθως δεν αρνείται. Γεύομαι τη δύναμη της εξουσίας, με μαγεύει», (Λεωνίδας Παπάγος, Σημειώσεις 1967-1977).
    Στο γάμο της με το Ρουφογάλη παρευρέθηκαν, όπως η ίδια θυμάται: «Ο Παύλος Βαρδινογιάννης, ο εφοπλιστής Θεοδωρακόπουλος με το γιο του τον Τάκη, ο Κώστας Δρακόπουλος των διυλιστηρίων, ο Νίκος Ταβουλάρης των ναυπηγείων, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Άγγελος Κανελλόπουλος των τσιμέντων Τιτάν με τη γυναίκα του, ο Τομ Πάππας, ο Γ. Λύρας, ο Γιώργος Ταβλάριος, εφοπλιστής από τη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και ο Γιάννης Λάτσης με τη μεγάλη του κόρη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ…
    Οι νοσταλγοί της χούντας λένε ότι επί Παπαδόπουλου όλοι είχαν δουλειά και ότι η χούντα δεν άφησε χρέος. Η αλήθεια είναι ότι ότι από το 1967 ως το 1974 δεν είχαν πέσει καθόλου οι αριθμοί της μετανάστευσης, αντίθετα όλο και περισσότεροι Έλληνες έφευγαν (κυρίως προς τη Γερμανία) για την εύρεση εργασίας. Η καραμέλα για το μηδενικό χρέος είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα. Επί χούντας η Ελλάδα είχε πάρει από την Αμερική πάρα πολλά εκατομμύρια δολάρια για να διατηρηθεί στην εξουσία και να τηρήσει ανέπαφα τα συμφέροντα των Η.Π.Α. στην ανατολική μεσόγειο (που κινδύνευαν από κάποιους "απείθαρχους" τύπους, Καντάφι, Νάσερ, Μακάριο κτλ). Τα χρήματα αυτά βέβαια ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί, και βέβαια η χούντα δεν έκανε ποτέ λόγο για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ..ΜΙΑΣΜΑΤΑ.
    Μια Αποχουντοποίηση, που δεν έγινε ΠΟΤΕ, γιατί Η Δεξιά είναι κατά βάθος ΧΟΥΝΤΑ!
    Η αλήθεια είναι, ότι ποτέ η Νέα Δημοπρασία δεν πήγε δεξιότερα από όταν ήταν στην ηγεσία ο Αβέρωφ γιατί εκεί ήταν το τέλος. Πάντα επίορκοι Δικαστές, στρατιωτικοί , πολιτικοί, και ιερωμένοι, αποτελούσαν τους προπομπούς κάθε αντισυνταγματικής ενέργειας εφαρμογής και καταπάτησης της έννομης τάξης και ταυτόχρονα ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ των εγκληματιών.( Πατρίς ,θρησκεία, οικογένεια)…
    Να μην ξεχνάμε, ο βαρόνος Αβέρωφ ονομαζόταν και “γεφυροποιός”, εξαιτίας των συνεννοήσεων που έκανε με τη χούντα, τότε με την υποτιθέμενη “φιλελευθοποίηση” της χούντας.
    Να μην ξεχνάμε, τον Κόλια, τον Σανιδά, τον Κόκκινο, τον Κεδίκογλου, τον Ανδρεουλάκο και τόσα άλλα «φωτεινά μονοπάτια» της…δημοκρατίας της Ισονομίας και της Ευνομίας !
    Σήμερα ο κύριος Σαμαράς «προσέλαβε» τον κύριο Αθανασίου πριν… κατέβει από την έδρα !...και τον έκανε υπουργό...Γιατί άραγε αυτόν και όχι κάποιον άλλον; Γιατί ο κ.Αθανασίου είναι ο εκλεκτός του κ. Β Κόκκινου των υπολοίπων ‘’δημοκρατικής’’αντιλήψεως συναδέλφων και τέλος της οικογενείας Μητσοτάκη.
    Το 1982-1983, υπαρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Μάνος Μανωλάκος, σκληρός ακροδεξιός, χουντικός και βασιλικός. Αρχηγός της ΟΝΝΕΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τους διαβόητους “ρέιντζερς” και “κένταυρους” ΟΝΝΕΔίτες και από κοντά Σαμαράς και Χατζηνικολάου.
    Οταν το 1982, το ΠΑΣΟΚ έφερε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ο Αβέρωφ πήρε τους βουλευτές του και αποχώρησε από τη συζήτηση στη Βουλή (έμεινε, προς τιμήν του, μόνον ο ανεξάρτητος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, για να ψηφίσει το Νόμο, ο μοναδικός δεξιός).
    Αντίθετα, τα μνημόσυνα στου Μακρυγιάννη, στο Μελιγαλά, στη Στιμάγκα, στο Φενεό κ.λπ., και οι λεγόμενες “γιορτές μίσους” στο Γράμμο-Βίτσι, έδιναν και έπαιρναν, πάντα με την στήριξη και τη συμμετοχή της ΝΔ και μερικές φορές και του ΑΝΤΩΝΗ!.
    Στα συνέδρια της ΟΝΝΕΔ ακούγονταν χίτικα τραγούδια και γερμανικά ναζιστικά (!!!) εμβατήρια, και κάποιοι χαιρετούσαν φασιστικά.Εν ολίγοις, υπήρχε όχι μόνο επαφή της ΝΔ με τον ακροδεξιό χώρο, αλλά και συνεπικάλυψη σε ορισμένους τομείς.
    Καμμία σχέση η ΝΔ του Αβέρωφ του 1982, με τη ΝΔ του Λούλη (Κωστάκη Καραμανλή) του 1997-2009.
    Μέχρι και ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, που ήταν τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει τότε την δυσαρέσκειά του για την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ επί Αβέρωφ, και βέβαια σκεφτείτε τι θα συνέβαινε ΑΝ(;) ΞΑΦΝΙΚΑ…ΕΡΧΟΤΑΝ!!!
    Σήμερα αργά αλλά σταθερά ο Μητσοτακοτραφής Αντωνάκης σε ΑΓΑΣΤΗ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Μητσοτακέϊκο, μεταμορφώνει τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, σε Χουντοκρατία του Μητσοτακέϊκου.( Το ...χειροφίλημα του Μιχαλολιάκου)...
    Το μεγαλύτερο όμως ΕΓΚΛΗΜΑ του « φονιά» της Δημοκρατίας Σαμαρά, είναι ότι άνοιξε την κερκόπορτα και έβαλε στη βουλή, τα πολιτικά εξαμβλώματα και κοινωνικά κατακάθια της φασιστικής οργάνωσης που κάποτε συνυπηρετούσε.
    Γνήσιος πολιτικός ’’γιός’’ του αμφίδρομου κομματικά, και όχι μόνον, Αβέρωφ, ανασκάπτει και υποσκάπτει τα θεμέλια της κοινωνικής και δημοκρατικής επιβίωσης της Ελλάδας και υποθάλπει τους Ναζιστοδιαπλεκόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger