E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΝΥ: Το περίεργο σύστημα της αστυνομίας για την αποτροπή των κλοπών

Τρίτη 16 Απριλίου 2013



Τον πιο παράδοξο τρόπο για να μειώσει τα κρούσματα κλοπών έχει υιοθετήσει η αστυνομία της Ν. Υόρκης. Βάζει κάτω από τη μύτη των επίδοξων κλεφτών τη λεία, προκειμένου να τους δελεάσει να παρανομήσουν και βέβαια να τους συλλάβει.

Το σύστημα είναι απλό. Οι αστυνομικοί αφήνουν πολύτιμα αντικείμενα – όπως πορτοφόλια ή iPad – σε διάφορα σημεία της πόλης και παραμονεύουν να δουν αν ο κόσμος θα αποφασίσει να τα κλέψει. Οι αρχές ισχυρίζονται πως πρόκειται για χρήσιμο εργαλείο για τη σύλληψη εγκληματιών αλλά και για να αποθαρρύνει τις κλοπές σε δημόσιους χώρους. Τον τελευταίο καιρό όμως πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το εφαρμοζόμενο σύστημα. Γιατί συχνά έχει θύματα αθώους πολίτες.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη το 2010 στο Μπρονξ, όταν η Ντέιντρε Μάγιερς συνελήφθη απλά επειδή έριξε μία ματιά στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Η 40χρονη στεκόταν έξω από το σπίτι της, όταν είδε να περνά ένα αυτοκίνητο το οποίο καταδίωκε η αστυνομία. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε, βγήκε και έφυγε τρέχοντας, με τους αξιωματικούς να τον κυνηγούν. Τότε εκείνη πλησίασε και κοίταξε από το παράθυρο του οχήματος για να διαπιστώσει πως μέσα υπήρχε ένα μάτσο χαρτονομίσματα. Παρότι δεν έκανε κίνηση να τα πιάσει, ξαφνικά βρέθηκε στο έδαφος, με χειροπέδες. Και όταν μεταφέρθηκε στο τμήμα έκπληκτη διαπίστωσε πως ο «φυγάς» οδηγός ήταν στην πραγματικότητα αστυνομικός!

Οι φωνές ενάντια στο σύστημα «τυχερή τσάντα» πληθαίνουν, αφού πολλοί το βλέπουν απλά ως μία προσπάθεια να παγιδευτούν αθώοι και το θεωρούν ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger