E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Δεν ειναι λαθος η παραχωρηση της Εθν. Κυριαρχιας»!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012



«Καθώς κάνουμε τα επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, πρέπει να δώσουμε «ιδιοκτησία» γι' αυτή τη διαδικασία στους λαούς. Πολιτικές που επιβάλλονται στους πολίτες χωρίς την ενεργή συγκατάθεσή του είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Berggruen Institute, στο Βερολίνο, σημεία από την οποία δημοσιεύονται σε άρθρο στην Huffington Post, με τον τίτλο «Η πολιτική του φόβου». 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την απόφαση που είχε λάβει για δημοψήφισμα, αναφέροντας: «Η Ευρώπη μπορεί να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά πρώτα πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας. Αυτός είναι ο λόγος που ζήτησα δημοψήφισμα στην Ελλάδα, προκειμένου ο κόσμος να μπορούσε να επιχειρηματολογήσει και να αποφασίσει για το μέλλον του», τόνισε. Επιπλέον, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει τίποτε λάθος στο να παραχωρούν ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχία προς όφελος της δημιουργίας μιας ισχυρότερης Ευρώπης. (Άλλωστε, ήδη το έχουν κάνει)», για να προσθέσει πως πρέπει αναθεωρηθεί το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Ένωση εκλέγονται και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ε.Ε. θα μπορούσε να εκλέγεται από την Ευρωβουλή ή απευθείας από τους πολίτες, ότι θα μπορούσαν να διεξάγονται δημοψηφίσματα πανευρωπαϊκής εμβέλειας, καθώς επίσης και να υπάρχουν μορφές αμεσότερης συμμετοχής του πολίτης και να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, του οποίου το όνομα θα λάβει στην ιστορία την θέση που του ανήκει, ζητάει την …«ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών», των ίδιων πολιτών που εκπαραθύρωσε με την πολιτική τους, περίπου 3.500 (αυτόχειρες) από αυτούς, υπεραμύνεται του δημοψηφίσματος, αν και μας ανακοίνωσε την «λυπητερή» από το Καστελόριζο, δίχως να μας ρωτήσει και το απίστευτο όλων ….δικαιώνει την παραχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για να γίνει μελλοντικά η ΕΕ κράτος και εμείς απλά ένα χωριό της!

…Και ρωτάμε κ. Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου. Πριν σας εκλέξουν οι Έλληνες πολίτες, γιατί δεν τους είπατε, ότι θα παραχωρήσετε την ζωή τους και των παιδιών τους και των εγγονών τους στη τύχη του ΔΝΤ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ και γιατί δεν τους είπατε, ότι η Εθνική Κυριαρχία …είναι μία έννοια αδιάφορη προς εσάς, αρκεί να γίνουμε μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης κατά το πρότυπο των λατρεμένων σας ΗΠΑ;



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger