E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Φοβος και τρομος» για τους Gay της Πατρας η Χρυση Αυγη!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012




Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία στην τοπική κοινότητα των gay στην Πάτρα με αφορμή περιστατικά επιθέσεων που έχουν καταγγελθεί ότι σημειώθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον ομοφυλοφίλων στην Αθήνα.


Είναι μάλιστα τόσο έκδηλος ο φόβος των Πατρινών gay που οι συζητήσεις και τα μηνύματα διαδίδονται μέσω κινητών ή και μέσω facebook από τον έναν στον άλλον, με αποτέλεσμα να οι περισσότεροι να έχουν φθάσει στο σημείο να περιορίσουν ακόμα και τις νυχτερινές τους εξόδους!

Κάποιοι άλλοι κυκλοφορούν φροντίζοντας να ενσωματώνονται σε μεγάλες παρέες.

Και όλα αυτά λόγω του κλίματος τρόμου που έχει ήδη καλλιεργηθεί για το ενδεχόμενο να δεχθούν κάποια αναίτια επίθεση, είτε φραστική, είτε και βίαιη, από κάποια μέλη του κόμματος που είναι αντίθετοι στην ομοφυλοφιλία. «Δεν ξέρουμε τι μας περιμένει όταν βγούμε έξω. Κανονίζω πάντα να περάσει να με πάρει κάποιος από το σπίτι, ενώ όταν επιστρέφω κοιτάζω γύρω μου μήπως κάποιος με παρακολουθεί», δηλώνει ένα από τους gay, τονίζοντας ότι η καθημερινότητά του έχει γίνει εφιάλτης από τότε που πληροφορήθηκε για τις επανειλημμένες επιθέσεις Χρυσαυγιτών στο Γκάζι και αλλού στην Αθήνα.

«Τα μηνύματα που έχουμε λάβει από φίλους μας στην Αθήνα λένε ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ και να φροντίσουμε για την αυτοπροστασία μας διότι το μήνυμα που έχει περάσει ευρέως είναι ότι μετά τους μετανάστες και τους ρομά είναι η δική μας σειρά...», λέει ένας άλλος Πατρινός ομοφυλόφιλος.

Βέβαια προς το παρόν στην Πάτρα δεν έχει καταγραφεί κανένα απολύτως περιστατικό ανάλογο με αυτά που καταγγέλθηκαν στην Αθήνα.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στο Γκάζι, όταν 12 μαυροντυμένοι που αυτοπροσδιορίζονταν ως μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε εθελοντές που μοίραζαν φυλλάδια εναντίον του μίσους.

Και από τότε περιοχές της Αθήνας έχουν γεμίσει φυλλάδια με... σαφείς προειδοποιήσεις εναντίον ομοφυλοφίλων.

Θέμα και στην Ευρώπη!

Θα «έρθει» και στην Πάτρα το πρόβλημα;

Αυτό που κάνει τους Πατρινούς gay να ανησυχούν ακόμα περισσότερο είναι ότι το θέμα των προειδοποιήσεων και των επιθέσεων που ήδη έχουν καταγραφεί είναι ότι η ύπαρξη του προβλήματος επιβεβαιώνεται μέσα από απανωτά ρεπορτάζ που δημοσιεύονται και στην Ευρωπαϊκές εφημερίδες. Όπως το πιο πρόσφατο, αυτό της εφημερίδας «Huffington Post» με τίτλο: «Στη σκιά του φόβου ζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα». Και μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι επιθέσεις εναντίον gay στην Αθήνα άρχισαν να αριθμούν τουλάχιστον δύο ανά μήνα ιδιαίτερα μετά τον Αύγουστο, ενώ η απειλητική διάθεση αρχίζει να διογκώνεται και σύντομα αναμένεται να επεκταθεί εκτός Αθηνών...



Read more: http://www.newsbomb.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger