E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Guardian: Η Χρυσή Αυγή παίρνει χρήματα από Έλληνες εφοπλιστές

Τρίτη 2 Απριλίου 2013



Εκτενές άρθρο σχετικά με την δράση αλλά κυρίως της φιλοδοξίες της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός Ελλάδος, δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει η εφημερίδα, η νεοναζιστική, όπως την χαρακτηρίζει, Χρυσή Αυγή σκοπεύει να απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε πλευρά της γης, και συγκεκριμένα, όπου υπάρχουν Έλληνες, κάτι που φαίνεται και από τα γραφεία που έχει ήδη ανοίξει σε διάφορες πόλεις του κόσμου.
Το άνοιγμα αυτό της Χρυσής Αυγής στηρίζεται κυρίως στην δημοσκοπική επιτυχία του κόμματος στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή εδώ και μήνες εμφανίζεται αδιαμφισβήτητη τρίτη δύναμη πίσω από την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο έκπληξη προκαλεί στο δημοσίευμα ο ισχυρισμός πως το εθνικιστικό κόμμα χρηματοδοτείται από πλούσιους Έλληνες εφοπλιστές. Όπως ωστόσο αναφέρεται πρόκειται για μία φημολογία, η οποία όμως εξηγεί το ταυτόχρονο άνοιγμα γραφείων του κόμματος σε πολλές πόλεις της χώρας.
«Η οργάνωση -της οποίας το έμβλημα μοιάζει πολύ με τη σβάστικα και της οποίας τα μέλη συνηθίζουν να χαιρετίζουν ναζιστικά- έχει ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τους Ελληνες, προάγοντας τον εαυτό της ως τη μόνη πολιτική δύναμη που είναι πρόθυμη να πατάξει το «σάπιο κατεστημένο». Εν μέσω φημών ότι απολαμβάνει της στήριξης πλούσιων εφοπλιστών, έχει καταφέρει να ανοίξει γραφεία σε ολόκληρη την Ελλάδα» γράφει η εφημερίδα.


Share this article :

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger