E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το Matterhorn την πανσέληνο μαγεύει

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Το Matterhorn, 14.691 πόδια (4.478 μέτρα), την πανσέληνο


Το όρος Matterhorn είναι μια από τις πιο απόκρημνες αλλά και χαρακτηριστικές κορυφές των Άλπεων. Βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, σχηματίζοντας μια εντυπωσιακή φυσική πυραμίδα σε ύψος 4.478 μέτρων.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη κλίση και από τις τέσσερις πλευρές του. Το Matterhorn προκαλεί δέος σε όλους τους ορειβάτες, ακόμη και τους πιο έμπειρους και δεν είναι τυχαίο ότι είναι μια από τις τελευταίες κορυφές που κατακτήθηκαν από τον άνθρωπο.

Για πρώτη φορά η κορυφή του πατήθηκε τον Ιούλιο του 1865 από επτά ορειβάτες που ανέβηκαν από την ελβετική πλευρά. Ωστόσο, δύο από αυτούς δεν μπόρεσαν να διασκεδάσουν την επιτυχία τους καθώς βρήκαν τραγικό τέλος, πέφτοντας από τα βράχια κατά την κάθοδό τους.

Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, το βουνό κατακτήθηκε και πάλι, από τους Jean-Antoine Carrel και Jean-Baptiste Bich, που έγιναν οι πρώτοι που έφτασαν στην κορυφή από την ιταλική πλευρά. Από τότε πολλοί είναι εκείνοι που ανέβηκαν στην κορυφή, αλλά και πολλοί αυτοί που έχασαν τη ζωή τους στα απόκρημνα βράχια του. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 500 ορειβάτες σκοτώθηκαν στις πλαγιές του.



Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger