E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αδέσποτα σκυλιά καταλήγουν ζωοτροφή

Τρίτη 2 Απριλίου 2013



Συμμορίες απαγάγουν αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα σκυλιά από τους δρόμους με αποτέλεσμα τα ζώα να καταλήγουν ζωοτροφή σε petshop και εκτροφεία σκύλων.
Το σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στην Ισπανία αποκτά ανεξέλεγκτες προεκτάσεις καθώς σύμφωνα με διεθνή Μέσα πρωτεΐνη και λίπη από τα άτυχα ζώα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε επεξεργασμένο φαγητό για ανθρώπους.

Σε μονάδες επεξεργασίας τροφίμων και αποθήκες στη Γαλικία και τη Σαλαμάνκα της Ισπανίας βρέθηκαν στοιχεία που πιστοποιούν τις υποθέσεις των Αρχών της χώρας.
Οι ισπανικές Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις που κλέβουν από καταφύγια, κτηνιατρεία και ζωολογικούς κήπους πτώματα σκυλιών και άλλων ζώων που θα κατέληγαν για αποτέφρωση για να αποσπάσουν την πρωτεΐνη, τα λίπη και άλλα εμπορεύσιμα μέρη.
Το 2012, η ισπανική αστυνομία βρήκε μια αποθήκη με νεκρά αδέσποτα συνολικού βάρους 15 τόνων, τα οποία θα κατέληγαν σε μονάδες ζωοτροφών στην πόλη Ας Νέβες της Γαλικίας.
Σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους στα προϊόντα μιας μονάδας στη Σαλαμάνκα λίπη που προορίζονταν για ζωοτροφή έφεραν ίχνη DNA αρνιού αλλά και σκύλου.
Η ισπανική εφημερίδα El Mundo αναφέρει πως βρίσκεται υπό εξέλιξη μεγάλη αστυνομική έρευνα από το Μάρτιο του 2012.
Το σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκαλέσει αναταράξεις και στη Μεγάλη Βρετανία όπου η οργάνωση κατά της κρεατοφαγίας Viva κάλεσε τα σούπερ μάρκετ της χώρας να ελέγξουν τα τρόφιμα που πωλούν για DNA σκύλου και άλλων ζώων ακατάλληλων για βρώση.
Διάχυτη είναι μάλιστα η ανησυχία ότι το επεξεργασμένο φαγητό στη Βρετανία μπορεί να περιέχει γάτα ακόμα και ποντίκι.
“Τα βρετανικά σούπερ μάρκετ πωλούσαν κρέας αλόγου για χρόνια στους καταναλωτές χωρίς να το γνωρίζουν. Τι άλλο μπορεί να πωλείται δεν ξέρουμε εκτός αν προχωρήσουμε στους απαραίτητους ελέγχους” λέει ο Σκωτσέζος Ευρωβουλευτής Άλιν Σμιθ.
Αντίστοιχο ήταν το σκάνδαλο των τρελών αγελάδων όπου άτυχα ζώα τρέφονταν με ζωάλευρα που περιείχαν κομμάτια από μέλη του είδους με αποτέλεσμα να εκδηλώσουν την εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ.

http://on-news.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger