E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αϋπνία; Δείτε ποιες τροφές μας... κοιμίζουν!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013



Όπως είναι πλέον γνωστό, το άγχος, οι δυσκολίες και οι υπεράριθμες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας από εμάς, μας στερούν πολλές φορές, αυτήν τη "μικρή" απόλαυση, που λέγεται ύπνος!

Πριν φτάσουμε όμως στην ιατρική "χείρα βοηθείας", μπορούμε να δοκιμάσουμε μερικές τροφές, που έχουν τη φήμη του... "υπνωτικού".

Ερευνητές καταλήγουν στις εξής τροφές:

1. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν μια ουσία, την τρυπτοφάνη, η οποία βοηθάει στην παραγωγή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη έχει αγχολυτική δράση και σας βοηθάει να χαλαρώσετε. Επομένως κάθε βράδυ πιείτε γάλα ή απολαύστε ένα γιαουρτάκι μειωμένων λιπαρών.

2. Τα κεράσια είναι πλούσια σε μελατονίνη, η οποία βοηθάει να κοιμάστε σαν... πουλάκια. Το αντιοξειδωτικό αυτό, βοηθά το σώμα να ρυθμίσει τους καρδιακούς ρυθμούς του την ώρα του ύπνου.

3. Οι μπανάνες αποτελούν το τέλειο φρούτο για βραδινό. Είναι πλούσιες σε τρυπτοφάνη και κάλιο, τα οποία βοηθούν να έχετε ποιοτικό ύπνο.

4. Ξηροί καρποί: Προτιμήστε τους ανάλατους ως σνακ. Είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και σας βοηθούν να μειωθεί το άγχος και η έντασή σας


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger