E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Χαμός στη Σάντερλαντ για την πρόσληψη Ντι Κάνιο – Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος

Τρίτη 2 Απριλίου 2013




Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Σάντερλαντ, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, ανακοίνωσε χθες το βράδυ την παραίτησή του από το πόστο του, λόγω της πρόσληψης του Πάολο Ντι Κάνιο στον πάγκο της αγγλικής ομάδας.
Ο Μίλιμπαντ, ο οποίος παραιτήθηκε στιγμές μετά την επισημοποίηση της πρόσληψης του Ντι Κάνιο, ανακοίνωσε: «Στα φώτα των πολιτικών πεποιθήσεων του νέου μας προπονητή, θεωρώ ότι είναι σωστό να παραιτηθώ».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της ομάδας, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που εξέφρασε δημόσια την αντίθεσή του στην πρόσληψη του πρώην ποδοσφαιριστή της Λάτσιο. Φίλοι της ομάδας δημιούργησαν ένα γκρουπ στο facebook, με όνομα Σάντερλαντ Εναντίον του Φασίστα Ντι Κάνιο, το οποίο πήρε, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, πάνω από 600 likes.
Ντέιβιντ Μίλιμπαντ
Στο πλευρό του Μίλιμπαντ τάθηκε και ο Ντέιβ Μπόουμαν, πρόεδρος του κλαμπ υποστηρικτών Greater Manchester, ο οποίος ορκίστηκε να μην ξαναπατήσει στο Στάδιο του Φωτός, έδρα της Σάντερλαντ, για όσο καιρό ο Ντι Κάνιο παραμείνει προπονητής της ομάδας.
Ο ίδιος δήλωσε πως: «Είναι μία εξοργιστική πρόσληψη. Πώς γίνεται να έχουμε την Ημέρα του Νέλσον Μαντέλα στο στάδιο, και να απασχολούμε έναν αυτοανακηρυγμένο φασίστα; Είναι υποκρισία».
Ο Ντι Κάνιο έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν τις πολιτικές του απόψεις, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο, λόγω των ναζιστικών χαιρετισμών του, όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Λάτσιο. Ο ίδιος, το 2005, είχε δηλώσει πως: «Είμαι φασίστας, όχι ρατσιστής».
Το σώμα του κοσμεί ένα τατουάζ με τη λέξη «dux», που στα λατινικά σημαίνει αρχηγός, ενώ αποτελούσε και το παρατσούκλι του Μπενίτο Μουσολίνι. Στην αυτοβιογραφία του, ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν τεχνικός της Σάντερλαντ, περιγράφει τον Μουσολίνι ως έναν «πολύ ηθικό και άξιο άνθρωπο, που ήταν βαθιά παρεξηγημένος».
Ο 44χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της Λάτσιο και της Γουέστ Χαμ παραιτήθηκε από προπονητής της Σουίντον τον περασμένο Φεβρουάριο, και αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ, η οποία μάχεται για να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger