E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Yπουργός της Αγγλίας: Αγκαλιάστε τους ομοφυλόφιλους

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013



Από τη στιγμή που έγινε πρώτα στη Γερμανία, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και στην Αγγλία. 

Ο υπουργός των Σπορ της χώρας Χιου Ρόμπερτσον ζήτησε από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να στηρίξουν την καταπολέμηση της ομοφοβίας και σε πρώτη φάση πήρε θετική απάντηση από το ένα τρίτο.

Συνολικά 29 από τα 92 επαγγελματικά σωματεία είναι έτοιμα να μετάσχουν ενεργά στην καμπάνια «Ποδόσφαιρο Vs Ομοφοβία», αλλά από το υπουργείο περιμένουν μέχρι τέλη του μήνα οι ομάδες να έχουν γίνει τουλάχιστον 46 -οι μισές δηλαδή...

«Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από την ομοσπονδία και πρέπει περισσότερα κλαμπ να τη στηρίξουν» ζήτησε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτσον και πρόσθεσε: «Κάθε είδους διάκριση πρέπει να εξαλειφθεί. Περιμένουμε να δούμε τις ποδοσφαιρικές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της ομοφοβίας».

Ενας τρόπος είναι να περάσει το μήνυμα μέσα από τα μεγάφωνα των γηπέδων με σχετικές ανακοινώσεις πριν από τους αγώνες ή με κείμενα στα προγράμματα των αγώνων. Τα οκτώ από τα 20 σωματεία της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν ήδη αναλάβει δράση και μετέχουν εξ αρχής στην καμπάνια είναι η Αρσεναλ, η Αστον Βίλα, η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Νόριτς, η Σάντερλαντ, η Γουέστ Χαμ και η Γουέστ Μπρομ.

Το 2012 οι 92 επαγγελματικές ομάδες υπέγραψαν εθελοντικά το σχέδιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί τώρα με 150 συνολικά συλλόγους μαζί με τους ερασιτεχνικούς.

Οι μοναδικοί παίκτες που παραδέχτηκαν δημόσια ότι ήταν γκέι στην Αγγλία, είναι ο Τζάστιν Φάσανου της Νόριτς που αυτοκτόνησε το 1998 και ο Αμερικανός Ρόμπι Ρότζερς (φωτό) που πέρασε ένα φεγγάρι από τη Λιντς και τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σταματάει την καριέρα του στις ΗΠΑ σε ηλικία 26 χρόνων.

Ο πρώτος βέβαια το δημοσιοποίησε όταν είχε ήδη κρεμάσει τα παπούτσια του, ο δεύτερος λίγο πριν αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, εμφανώς καταπιεσμένοι αμφότεροι από το περιβάλλον και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Οι 29 ομάδες που θα στηρίξουν πάντως την προσπάθεια της ομοσπονδίας και του υπουργείου ενάντια στην ομοφοβία είναι οι εξής:

Πρέμιερ Λιγκ: Αρσεναλ, Αστον Βίλα, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Νόριτς, Σάντερλαντ, Γουέστ Χαμ, Γουέστ Μπρομ.

Τσάμπιονσιπ: Μπέρμιγχαμ, Μπλάκμπερν, Κρίσταλ Πάλας, Χάντερσφιλντ, Ιπσουιτς, Λέστερ, Μίλγουολ, Πιτέρμπορο, Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Λιγκ 1: Καρλάιλ, Κρου, Ντονκάστερ, Λέιτον Οριεντ, ΜΚ Ντονς, Πρέστον, Τρανμίρ.

Λιγκ 2: Μπρίστολ Ρόβερς, Εξιτερ, Τζίλιγχαμ, Ντάγκεναμ & Ρεντ, Νορθάμπτον.

Πηγή: e-go.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger