E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η μικρή Κύπρος είπε 36 μεγάλα ΟΧΙ (σε αντίθεση με τους εγχώριους Nενέκους), και κοιτάζει τον Πούτιν!

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013


Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ένα ΟΧΙ που εκθέτει ανεπανόρθωτα τoυς εγχώριους Νενέκους οι οποίοι, 3 χρόνια τώρα, ψηφίζουν σκληρά Μνημονιακά. Για μια ακόμη φορά μετά το ΟΧΙ του Τάσου Παπαδόπουλου οι Κύπριοι απαντούν με γενναιότητα στις απειλές των "συμμάχων".

Τώρα για την κυπριακή κυβέρνηση υπάρχουν δύο τουλάχιστο εναλλακτικές λύσεις:
Η να πέσουν στην αγκαλιά της Τρόικας και ενός Μνημονίου, ή να ζητήσουν καταφύγιο στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος 4 μέρες τώρα δεν βγαίνει στα τηλέφωνα του Αναστασιάδη!
Ας δούμε τα δεδομένα και τις συνέπειές τους στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η Κύπρος προσφύγει στη Τρόικα και στο Μνημόνιο, θα αναγκασθεί πολύ σύντομα να πετσοκόψει κατά 50% μισθούς και συντάξεις και επίσης να ασελγήσει στα Ταμεία Πρόνοιας. Κρίνοντας από το πως αντμετωπίζουν οι Τροικανοί την Ελλάδα, οι Κύπριοι πολύ σύντομα θα διαπίστωναν ότι στόχος της Τρόικας είναι να πάνε οι μισθοί στα 200 ευρώ και τα όποια κοιτάσματα να πέσουν στα χέρια των Ευρωπαίων.
Η άλλη λύση είναι το να χτυπήσουν την πόρτα του Πούτιν μια και στις κυπριακές τράπεζες υπάρχουν παρακαρισμένα 18δις ρωσικά κεφάλαια που επιλύουν αυτόματα το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου, εάν υπάρξει μια σωστή συμφωνία ανάμεσα στους Ρώσους ολιγάρχες (ανάμεσα στους οποίους και πολλοί αντίπαλοι του Πούτιν), την κυπριακή κυβέρνηση και τον Ρώσο Πρόεδρο.
Στην περίπτωση που η Κύπρος επιλέξει την αγκαλιά της Ρωσίας κάτι τέτοιο θα επηρεάσει άμεσα και τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, όπως για παράδειγμα εκείνη της ΔΕΠΑ.
Έτσι έχουν τα πράγματα και σ΄αυτό που θέλουμε να σταθούμε είναι στην σημασία της ύπαρξης σπουδαίων ηγετών στο τιμόνι των χωρών τους στις κρίσιμες ιστορικά συγκυρίες.
kourdistoportocali.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger