E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ένας αρουραίος φταίει για το παρολίγο νέο πυρηνικό ατύχημα στην Ιαπωνία

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013



Ένας αρουραίος ενδέχεται να ευθύνεται για το βραχυκύκλωμα που σημειώθηκε στον πίνακα διανομής του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη στο σύστημα ψύξης των δεξαμενών αναλωθέντος καυσίμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, που επικαλείται ανακοίνωση της εταιρείας Tokyo Electric Power Co, ένα τρωκτικό που μοιάζει με αρουραίο βρέθηκε κοντά σε έναν πίνακα διανομής που έφερε σημάδια καψίματος. Ο πίνακας αυτός συνδεόταν με τις εγκαταστάσεις ψύξεις των καυσίμων της μονάδας.

Η λειτουργία του συστήματος ψύξης της Φουκουσίμα αποκαταστάθηκε την Τρίτη, μία ημέρα αφότου έκλεισε ο σταθμός λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης αργά το βράδυ της Δευτέρας. Πάντως το σύστημα έγχυσης νερού για την ψύξη των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 —που είχαν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές μετά το σεισμό και το τσουνάμι του 2011— δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί επειδή οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των συστημάτων.

Οι ιαπωνικές αρχές επισήμαναν την Τρίτη ότι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος από το ατύχημα αυτό, το οποίο όμως εγείρει ανησυχίες για την επικινδυνότητα της μονάδας, δύο χρόνια μετά τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή που έχει γνωρίσει η Ιαπωνία σε καιρό ειρήνης.

http://www.newsit.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger