E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

ΣΟΚ: Ανακάλυψαν πορτοφόλι από δέρμα μανιακού δολοφόνου! [φώτο]

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013



Ένα... διαφορετικό πορτοφόλι ανακαλύφθηκε σε ένα συρτάρι στο... Νιού Τζέρσεϊ.

Το πορτοφόλι είναι φτιαγμένο από το αποξηραμένο δέρμα του Αντουάν ΛεΜπλανκ, ενός μανιακού δολοφόνου του 19ου αιώνα, ο οποίος το 1833 είχε διαπράξει ένα φρικτό έγκλημα και είχε κρεμαστεί σε δημόσια θέα.

Ο ΛεΜπλανκ ήταν ένας Γάλλος μετανάστης, ο οποίος έφτασε στις ΗΠΑ το 1833, προκειμένου να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, έπειτα από την αποκλήρωσή του από την οικογένειά του στη Γαλλία.

Λίγες μέρες έπειτα από την άφιξή του στη Νέα Υόρκη, ο ΛεΜπλανκ βρήκε επαγγελματική στέγη σε μία τοπική οικογένεια, τους Σάιρ, οι οποίοι του ανέθεσαν να τους κόβει ξύλα και να ταΐζει τα γουρούνια τους, προσφέροντάς του σε αντάλλαγμα ένα πιάτο φαΐ και ένα κρεβάτι.

Ο ΛεΜπλανκ, ο οποίος δεν μιλούσε καθόλου Αγγλικά, έπειτα από δύο εβδομάδες νευρίασε με το γεγονός ότι αποτελούσε, ουσιαστικά, τον εντολοδόχο της οικογένειας, και δολοφόνησε τον δικαστή Σάμουελ Σάιρ, χτυπώντας τον επανειλημμένα με ένα φτυάρι στο πρόσωπο. Ακολουθώντας τη δολοφονία του δικαστή, ο Αντουάν άρπαξε ένα ρόπαλο και σκότωσε τη γυναίκα του, Σάρα Σάιρ, και ύστερα συνέθλιψε και το κρανίο της υπηρέτριας του σπιτιού, Φοίβης.

Ο Γάλλος συνελήφθη από την αστυνομία του Νιού Τζέρσεϊ και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου του επιβλήθηκε η θανατική ποινή. Ο ΛεΜπλανκ κρεμάστηκε, ενώπιον 10.000 ανθρώπων, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1833, αναφέρει το koolnews.

Το πτώμα του μανιακού δολοφόνου χρησιμοποιήθηκε έπειτα για ιατρική έρευνα, με τους επιστήμονες να πραγματοποιούν πειράματα με ηλεκτρισμό στο σώμα του. Το δέρμα του ύστερα αφαιρέθηκε και αποξηράθηκε, ενώ χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία πορτοφολιών, τσαντών, καλυμμάτων πορτατίφ και καλυμμάτων βιβλίων. Το πρόσωπό του διατηρήθηκε και μετατράπηκε σε γύψινη μάσκα.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger