E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Εξαθλιωση και φτωχεια και στην γερμανια

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012



Περισσότεροι Γερμανοί αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της φτώχειας, ενώ οι φτωχοί έχουν ολοένα λιγότερες ευκαιρίες να βελτιώσουν την οικονομική κατάστασή τους, σύμφωνα με έρευνα την οποία διεξήγαγαν κοινωνιολόγοι. "Φτωχός σήμερα σημαίνει πάντοτε φτωχός", σχολίασε η κοινωνιολόγος Γιούτα Αλμέντινγκερ.

Σύμφωνα με την μελέτη, στη Γερμανία το ποσοστό όσων ολισθαίνουν στην φτώχεια από 15,2% του πληθυσμού τη διετία 2007-2008 άγγιξε το 40,5% τη διετία 2010-2011. Η μελέτη αποτυπώνει τη συνεχή άνοδο του ποσοστού μετά την δεκαετία του 1980.

Φτωχοί θεωρούνται όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα 929 ευρώ και μικρότερο στη Γερμανία.

Ανάμεσα στους φτωχούς, ποσοστό 57% τη δεκαετία του 1980 έζησε σε κατοικία με επιδοτούμενο από το κράτος ενοίκιο. Σήμερα, όμως, αυτό το ποσοστό έχει πολύ αυξηθεί φθάνοντας στο 65%.

Ένα ποσοστό 70% που ζει με 929 ευρώ το μήνα ή λιγότερο, δεν μπορεί να προμηθευτεί -σε καθημερινή βάση - ένα γεύμα. Εξάλλου, ποσοστό 27% δεν μπορεί να θερμάνει κατάλληλα την κατοικία του.

Αντιστρόφως, οι πλούσιοι παραμένουν διαχρονικά πλούσιοι. Ποσοστό 38% των πλουσίων παρέμειναν εύποροι όλη τη δεκαετία του 1980, σύμφωνα με την μελέτη.

Όμως, κατά την τρέχουσα δεκαετία το ποσοστό των διαχρονικά πλούσιων Γερμανών γιγαντώθηκε στο 53%.

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger