E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δυο εφηβοι μοναχοι αυτοπυρποληθηκαν εξω απο μοναστηρι!

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012


Θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά της κινεζικής κατοχής στο Θιβέτ και αποφάσισαν να αυτοπυρποληθούν έξω από ένα μοναστήρι στην κομητεία Αμπά της νοτιοδυτικής κινεζικής επαρχίας του Σιχουάν.



Οι δύο νεαροί, δεκαεπτά και δεκαοκτώ ετών μοναχοί από το Θιβέτ, πέθαναν αργότερα την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο.

Μάρτυρες αναφέρουν πως οι δύο μοναχοί φώναζαν συνθήματα κατά της κινεζικής πολιτικής στο Θιβέτ, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάποια πληροφορία από την κινεζική αστυνομία και τα κινεζικά μέσα, τα οποία σπάνια κάνουν αναφορές σε τέτοιου τύπου συμβάντα.

Οι υποστηρικτές του κινήματος απελευθέρωσης του Θιβέτ ισχυρίζονται ότι τέτοιες πράξεις αυτοθυσίας αποτελούν συνέπεια της σκληρής στάσης της Κίνας απέναντι στο Θιβέτ, ενώ η κινεζική πλευρά διατείνεται πως υπεύθυνος για τις πράξεις αυτοθυσίας είναι ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος μάλιστα τις παρακινεί – κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Τέλος, τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η Θιβετιανή πλευρά για τη μερική δημοσιότητα που έχει αποδοθεί διεθνώς στις πράξεις αυτοθυσίας των θιβετιανών μαρτύρων, σε αντίθεση με ανάλογες πράξεις άλλης εθνικότητας μαρτύρων, όπως λόγου χάρη η αυτοκτονία του Τυνήσιου που πυροδότησε την Αραβική άνοιξη.

http://www.iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger