E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

«Νεκρός» εξελέγη, με σάρκα και οστά, δήμαρχος σε πόλη του Μεξικού

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο θάνατος δεν σταματά τη φιλοδοξία

Δεν είναι η φωτογραφία στο μνήμα, αλλά προεκλογική η αφίσα: Ο Καρμπαγίδο δεν άφησε το θάνατο να του στερήσει τη δημαρχία (Φωτογραφία: Associated Press )

Πόλη του Μεξικού
Πεθαμένος για την αστυνομία, ζωντανός για την κάλπη: Εισαγγελείς στο Μεξικό ερευνούν πώς ακριβώς εξελέγη δήμαρχος σε μικρή πόλη στην Οαξάκα ο Λένιν Καρμπαγίδο την προηγούμενη Κυριακή, που είχε πεθάνει (για τις Αρχές) το 2010 από επιπλοκές διαβήτη. 

Ο Καρμπαγίδο ψηφίστηκε για δήμαρχος στο Σαν Αγκουστίν Αματένγκο στην Οαξάκα την Κυριακή, με το «Δημοκρατικό Επαναστατικό Κόμμα». Σύντομα όμως προέκυψε ένα μικρό πρόβλημα: Η αστυνομία τον είχε περασμένο ως νεκρό εδώ και τρία χρόνια.

Το μυστήριο μάλλον εξηγεί το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για έγκλημα που είχε διαπραχθεί το 2004. Η δίωξή του σταμάτησε, όταν το 2010 οι συγγενείς του παρουσίασαν πιστοποιητικό θανάτου του Καρμπαγίδο.

Αξιωματούχοι της περιφέρειας αναφέρουν πως το πιστοποιητικό είχε συνταχθεί από δημόσιο λειτουργό αλλά οι πληροφορίες του ήταν ψεύτικες. Το κόμμα με το οποίο κατέβηκε υποψήφιος είναι εξοργισμένο, λέγοντας πως όταν κατέθεσε την υποψηφιότητα όλα τα έγγραφά του ήταν εντάξει.

Το έγκλημα δεν έχει παραγραφεί. Ο Καρμπαγίδο δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο από το βράδυ της Πέμπτης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger