E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σοκ στην Ελλάδα: Μαθητές 14 ετών παρακολουθούν προγράμματα απεξάρτησης ναρκωτικών

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013


«Σαρώνει» η χρήση ναρκωτικών από έφηβους μαθητές, οι οποίοι ακόμη και από τις ηλικίες των 13 και 14 ετών είναι συστηματικοί χρήστες χασίς με αποτέλεσμα να παρακολουθούν προγράμματα αποτοξίνωσης, με τους διακινητές να κάνουν «πάρτι» έξω από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Αντί να απολαμβάνουν τα ανέμελα μαθητικά τους χρόνια, νεαροί μαθητές του Γυμνασίου έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά και μάλιστα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, η χρήση κάνναβης έχει εξαπλωθεί ραγδαία και στην Ελλάδα, υποστηρίζει η Espresso.

Η επαφή των νεαρών μαθητών με τα ναρκωτικά, γίνεται πρώτα από πειραματισμό, ωστόσο στη συνέχεια και σε μια ηλικία που οι έφηβοι είναι επιρρεπής σε νέες «προκλήσεις», αρκετοί γίνονται συστηματικοί χρήστες, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι περιοχές στις οποίες γίνεται «πάρτι» με τα ναρκωτικά είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα, με τους έφηβους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη να δηλώνουν σε ποσοστό 18,2% στα αγόρια και 8,3% στα κορίτσια να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Παράλληλα ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία στον νομό Μαγνησίας, όπου το 9% έχει δοκιμάσει χασίς πάνω από μια φορά στη ζωή του, ενώ το 14,6% των μαθητών ηλικίας 13-19 ετών καπνίζει συστηματικά.

Παράλληλα, εφιαλτική «επέλαση» στους νεαρούς μαθητές έχει κάνει και το ναρκωτικό «των πλουσίων» η κοκαΐνη, με αποτέλεσμα αρκετοί γονείς ανήλικων μαθητών των Βορείων Προαστίων να επιστρατεύουν ιδιωτικούς αστυνομικούς για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, επειδή υποπτεύονται ότι στα διάφορα νυχτερινά μαγαζιά όπου διασκεδάζουν κάνουν χρήση ναρκωτικών. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ένα περιστατικό όπου ντετέκτιβ ανέλαβε την παρακολούθηση της 15χρονης κόρης γνωστού επιχειρηματία και διαπίστωσε πως η ανήλικη μαθήτρια μαζί με τους φίλους της, έκανε συστηματικά χρήση κοκαΐνης πριν μπει στην τάξη της για μάθημα!

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger