E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Με τη βοήθεια του…Ψωμιάδη η ΑΕΚ θα παίζει στη Football League;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013



Από την Κυριακή το βράδυ ξεκίνησαν διάφορα σενάρια για το που θα αγωνιστεί του χρόνου η ΑΕΚ, αλλά και ποιοι κινδυνεύουν άμεσα σε ενδεχόμενο που θα αποφασιστεί η πτώχευση της εταιρίας. Ήδη τα πρώτα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με τον Νάσο Θανόπουλο (σύμφωνα με δημοσίευμα του Sport24.gr) να ετοιμάζει πλάνο, όπου η ΠΑΕ θα μπορέσει να αντλήσει δάνειο 4 εκατ. ευρώ και του χρόνου θα αγωνιστεί στη Football League. 

Το συγκεκριμένο σενάριο και όπως έχει παρουσιαστεί από τον Τύπο, έχει πολλά… κενά και θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μπορέσει να προχωρήσει, παρά το γεγονός ότι θα… βόλευε κάποιους (έτσι όπως παρουσιάζεται βολεύει τον Νίκο Θανόπουλο και για αυτό εμπλέεται ο αδερφός του). Και αυτό διότι μπορεί τα 4 εκατ. ευρώ να βοηθήσουν στο να πληρωθούν οι υποχρεώσεις προς παίκτες και πιστωτές, αλλά δεν υπάρχει κανένα πλάνο για τις οφειλές προς το Δημόσιο, που είναι άλλωστε και το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης (αλλιώς δεν θα εξεταζόταν καν το σενάριο της Γ’).

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του aekvoice.gr, την ίδια στιγμή «τρέχει» ένα άλλο σενάριο όπου θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να κρατήσει την ΑΕΚ στη Football League και παράλληλα να κάνει την εταιρία βιώσιμη και φυσικά την ομάδα ανταγωνιστική. Σύμφωνα λοιπόν με κάποιες πηγές, ομάδα ανθρώπων προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με κρατικούς φορείς και να ζητήσει να γίνει εκχώρηση των χρημάτων από την υπόθεση Ψωμιάδη, προκειμένου να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που οφείλει η εταιρία προς το Κράτος. Το ίδιο μάλιστα θα επιδιώξουν να κάνουν με τα χρήματα που… περισσεύουν και με τους ποδοσφαιριστές-πιστωτές, ώστε η ΠΑΕ να μην αναγκάζεται κάθε μήνα να πληρώνει υπέρογκα ποσά στο Δημόσιο.

Αν λοιπόν μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε η ΑΕΚ θα αγωνιζόταν του χρόνου στη Football League, μη έχοντας τον μηνιαίο «βραχνά» των δόσεων προς το δημόσιο και το μόνο χρέος της όποιας διοίκησης, θα ήταν να είναι εντάξει απέναντι σε ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους. Όσο για το πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με τους ανθρώπους που το τρέχουν, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Ενδεχόμενη πτώχευση μιας εταιρίας, όπως η ΠΑΕ ΑΕΚ, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Το Κράτος θα χάσει ένα πολύ μεγάλο ποσό, από τα χρήματα που ήδη οφείλει η Ένωση, ενώ παράλληλα κάθε χρόνο για τον οποίο δεν θα είναι ΠΑΕ, θα χάνονται εκ νέου τεράστια ποσά (ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ από μεταγραφές, χρήματα από εισιτήρια). Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ήδη υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από το 2008, όπου τα χρήματα που έχουν επιδικαστεί στην ΑΕΚ, υπερκαλύπτουν το συνολικό χρέος της αυτή τη στιγμή.

athlitikotetradio

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger