E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ζευγάρι κατηγορείται ότι άφησε και τον 2ο γιο τους να πεθάνει-Προσεύχονταν αντί να φωνάξουν γιατρό

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Σοκ έχει προκαλέσει στην Αμερικάνικη κοινή γνώμη ο θάνατος του δεύτερου γιου της οικογένειας Σάιμπλ, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου λόγω πνευμονίας. Αιτία και στις δυο περιπτώσεις φαίνεται πως είναι τα θρησκευτικά πιστεύω των γονιών που τους απαγορεύουν να φωνάξουν γιατρό.

«Το κάνατε αυτό ήδη μια φορά και οι επιπτώσεις ήταν τραγικές». Αυτό απάντησε ο δικαστής στους Χέρμπερτ και Κάθριν Σάιμπλ όταν του είπαν ότι προσεύχονταν ο Θεός να κάνει καλά τον Μπράντον (σ.σ. που πέθανε την περασμένη εβδομάδα λόγω διάρροιας και αναπνευστικών προβλημάτων) αντί να φωνάξουν γιατρό.

Το ζευγάρι, που έχει άλλα επτά παιδιά, βρέθηκε στο δικαστήριο για να κριθεί αν έχουν παραβιάσει τους όρους της 10ετούς αναστολής που έχουν λάβει λόγω της καταδίκης τους σε ανθρωποκτονία εξ' αμελείας το 2009 μετά τον θάνατο του δυο ετών γιου τους λόγω πνευμονίας.

Άξιο επισήμανσης είναι ότι οι ο 44χρονος Χέρμπερτ και η 43χρονη Κάθριν είχαν πάει τον άτυχο Μπράντον για check up όταν ήταν 10 ημερών, όπως τους επέβαλαν οι όροι της αναστολής, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν το μωρό είχε δει γιατρό από τότε.

Το ζευγάρι μεγάλωσε στην νοτιοανατολική Φιλαδέλφεια πηγαίνοντας στην First Century Gospel Church η οποία -όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Ηuffington Post- θεωρεί αμαρτία το να εμπιστεύεσαι την υγεία σου στα χέρια γιατρών και όχι στην δύναμη του Ιησού Χριστού.

Διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί η αιτία του θανάτου ή διευκρινιστεί η σχέση των θρησκευτικών τους πιστεύω με το θάνατο του παιδιού της.

Ενώ η δικηγόρος υπεράσπισής τους επιμένει πως πρόκειται για δυο καλούς και στοργικούς γονείς που αγαπάνε και φροντίζουν τα παιδιά τους.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger