E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η Ελβετία "κάνει πλάκα" στην Γερμανία...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013


Με μια έξυπνη "τρίπλα" η κυβέρνηση της Ελβετίας "ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα" και αντιπαρέρχεται στις αφόρητες πιέσεις του Βερολίνου για να σπάσει το τραπεζικό της απόρρητο: "Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών τραπεζικού περιεχομένου, αλλά μόνον εάν αυτός ο κανόνας «καταστεί διεθνές πρότυπα", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στη Βέρνη μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Δηλαδή αν συμφωνήσουμε όλοι σε όλο τον πλανήτη! Κάτι που αποκλείεται να γίνει ειδικά σε ότι αφορά τα αναδυόμενα τραπεζικά κέντρα της Κίνας (Χονγκ Κονγκ) ή της Σιγκαπούρης klp

Για την ελβετική κυβέρνηση, ένα τέτοιο πρότυπο οφείλει να εφαρμόζεται «σε όλα τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα, αμερικανικά, ευρωπαϊκά και ασιατικά», κάτι που δεν προβλέπεται φυσικά να πραγματοποιηθεί ποτέ...

Η επίσημη αυτή θέση της Βέρνης ανακοινώθηκε μετά την εικοτολογία διαφόρων μέσων ενημέρωσης περί του ότι η Ελβετία είναι έτοιμη να απεμπολήσει το τραπεζικό απόρρητο στη χώρα ως το 2015 και βέβαια κλείνεο το ζήτημα οριστικά.

Ο Αλέν Μπερσέ, υπουργός Εσωτερικών της ελβετικής συνομοσπονδίας, σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με παράγοντες και φίλους».

Ο Μπερσέ όμως πρόσθεσε ότι δεν πρέπει "να είναι κανένας εντελώς αφελής". «Εφόσον αναζητείται μια συνολική λύση, υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που πρέπει να κάνουν βήματα, μεγάλα βήματα», εξήγησε.

"Υπάρχουν πολλές χώρες" οι οποίες οφείλουν να λάβουν μέτρα, πρόσθεσε, ενώ "εμείς έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα. Ήδη έχουμε προχωρήσει πολύ, υιοθετήσαμε τα πρότυπα του ΟΟΣΑ", σημείωσε ο Ελβετός υπουργός, αναφερόμενος στους κανόνες για τη λειτουργία των πιστωτικών ιδρυμάτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Mε απλά λόγια "κάνουν πλάκα" στην Γερμανία. Τα καλά του να έχεις τις κατά κεφαλήν περισσότερες καταθέσεις στον πλανήτη και να είσαι εκτός ευρωζώνης...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger