E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα κρέατα που μπορεί να φάει κανείς

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το κοτόπουλο και ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι από τα κυριότερα προϊόντα καθημερινής σίτισης στο δυτικό κόσμο, αλλά αποτελούν επιπλέον και τις κυριότερες πηγές ασθενειών για τους καταναλωτές, αναφέρει νέα έκθεση, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ και στην οποία αφιερώνει σχετικό δημοσίευμα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Business Insider.

Η έκθεση, την οποία κατάρτισε ο οργανισμός προστασίας καταναλωτών CSPI (Center for Science in the Public Interest) κατατάσσει τα προϊόντα κρέατος βάσει των πιθανοτήτων να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.

Στην κορυφή της λίστας άρχει το κοτόπουλο και ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο μοσχαρίσιος κιμάς. Υψηλού κινδύνου, ωστόσο, θεωρείται επίσης η γαλοπούλα και η μοσχαρίσια μπριζόλα, ενώ μέσου κινδύνου θεωρείται το χοιρινό και το ροσμπίφ, με το χοιρομέρι, τα λουκάνικα και τα νάγκετς τηγανητού κοτόπουλου να κατατάσσονται στην τελευταία θέση ως προς την επικινδυνότητά τους.

Ειδικοί επισημαίνουν την ανάγκη υιοθέτησης από την πλευρά των καταναλωτών αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «προληπτική διατροφή», θεωρώντας πως όλα τα κρέατα ενέχουν κινδύνους, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο στάδιο της προετοιμασίας και του μαγειρέματος των κρεάτων, καθώς όλα τα προϊόντα διατροφής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δυνάμει πηγές επικίνδυνων βακτηρίων και μικρο-οργανισμών.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger