E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Έτσι θα είναι το τζαμί της Αθήνας

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


Θα είναι ένα μοντέρνο κτίριο χωρίς μιναρέδες και το έργο κατασκευής του πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, πρόκειται για ένα μοντέρνο κτίριο που δεν θα θυμίζει σε τίποτε τα οθωμανικά τζαμιά με τους μιναρέδες.. Το μόνο που μένει είναι η δημοπράτηση του έργου από το υπουργείο Μεταφορών ώστε να αρχίσουν οι εργασίες στον Βοτανικό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κύβος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ερρίφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, πολύ πριν από την προσβλητική προσφορά του Ταγίπ Ερντογάν προς τον έλληνα Πρωθυπουργό να πληρώσει η Τουρκία για την οικοδόμηση του τεμένους στην Αθήνα.

Το κόστος για την ανέγερση του τεμένους, χωρητικότητας 350 ατόμων, ανέρχεται σε 
σε 846.000 ευρώ και το σχεδιασμό έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη, το οποίο έχει κατασκευάσει μερικά από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο. 

Η κατασκευή μιναρέ κρίθηκε ότι δεν έδενε αρμονικά με το περιβάλλον, γι' αυτό και απουσιάζει. Το κτίριο δεν θα φαίνεται από την Ιερά Οδό, ενώ έχει οπτική επαφή με την εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου. Γύρω θα υπάρχει χώρος πρασίνου καθώς και υποστηρικτικοί χώροι γραφείων και υγιεινής. 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger