E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τα γένια κάνουν καλό!

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013


Πρόσφατη επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει τις πολλαπλές ευεργεσίες της τριχοφυΐας

Τα γένια δεν απαντώνται μόνο σε χίπστερ και άστεγους πλέον. Εκτός από το ότι θεωρούνται γενικά σέξι, συνεισφέρουν και στη γενική ευεξία του άνδρα. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με μούσια και μουστάκι απολαμβάνουν πολλά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, σύμφωνα με το NewNowNext.

Δημοσιευμένη έρευνα από το πανεπιστήμιο του νότιου Κουίνσλαντ αποκαλύπτει ότι τα γένια σταματούν το 90 με 95% των υπεριωδών ακτινοβολιών, οπότε καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος και μειώνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη καρκίνου. Αν κάποιος έχει άσθμα, προστατεύεται από τη γύρη και τη σκόνη που κολλάνε στις τρίχες του προσώπου. Επίσης οι τρίχες αυτές συγκρατούν την υγρασία και προστατεύουν το πρόσωπο από τον αέρα, κάνοντάς το να δείχνει νέο και φρέσκο. Από την άλλη, το ξύρισμα είναι συνήθως η αιτία βακτηριακών λοιμώξεων και τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα, φαινόμενα που οδηγούν στην ακμή.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, μοντέλα με μούσια μαζί με λιγότερο ελκυστικούς, καραφλούς άνδρες έμειναν στον καυτό ήλιο της Αυστραλίας και στη συνέχεια συγκρίθηκαν οι ποσότητες ακτινοβολίας που είχαν απορροφήσει.   Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα μούσια μπορεί να μεταδώσουν μολύνσεις αν δε λαμβάνουν τη σωστή περιποίηση.
  
lifo.gr 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger