E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στον ανακριτη ο Γιαννης Σμπωκος μαζι με την Γκουντρουν κι αλλους 3

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012


Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του και πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου ΆμυναςΓιάννης Σμπώκος,περιλαμβάνονται στα πέντε πρόσωπα που πλέον είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «μαύρου πολιτικού χρήματος».
Ο ανακριτής της υπόθεσης έστειλε σήμερα τις κλήσεις για να απολογηθούν, στους πέντε νέους κατηγορούμενους, αλλά και στους 16 ήδη κατηγορούμενους στην δικογραφία για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.
Οι νέοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της νομιμοποίησης μεγάλων χρηματικών ποσών που μοιράστηκαν ως «δώρα» για προμήθειες όπλων από το υπουργείο Άμυνας είναι, πλην του Ι. Σμπώκου και της Γκούντρουν Μολντενάουερ-Τσοχατζοπούλου, πρώην συζύγου του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης ,που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων και Νίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου στον οποίο φαίνεται να τοποθετήθηκαν χρήματα του πρώην υπουργού. Ο κ. Καρατζάς σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αρνηθεί οποιαδήποτε επιλήψιμη εμπλοκή του στην υπόθεση.
Και οι πέντε καλούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης να προσέλθουν εντός των επομένων ημερών σε απολογία για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της διακίνησης και απόκρυψης χρημάτων, αν και αναμένεται ότι και οι πέντε νέοι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν προθεσμίες για τις απολογίες τους, που πιθανότατα θα προσδιοριστούν για την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Σαββατοκύριακου θα επανέλθουν στο ανακριτικό γραφείο και οι επτά προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι καλούνται σε συμπληρωματικές απολογίες για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ εκ νέου αντιμέτωποι με τους ανακριτές θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι που έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους.
Έτσι τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η σύζυγος του και η κόρη του θα βρεθούν ξανά μπροστά στον ανακριτή.
Η ανάκριση μάλιστα, όπως λέγεται, έχει πλέον στη διάθεση της και στοιχεία από πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, που μελέτησε εξονυχιστικά τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και κυριολεκτικά ακολούθησε βήμα-βήμα τις διαδρομές του χρήματος.
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, φαίνεται να φωτίζουν τον ρόλο και τον βαθμό εμπλοκής της πρώην συζύγου αλλά και της κόρης του βασικού κατηγορούμενου.
Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ποινικά ελεγκτέος από τους ανακριτές, τόσο για τα ποσά που φέρονται να δόθηκαν ως δώρα για την προμήθεια των υποβρυχίων, με όλες τις σχετικές συμβάσεις αλλά και για την προμήθεια των TOR M1.
Στα νέα κατηγορητήρια αναφέρεται ότι για τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, προμήθεια δύο νέων και εκσυγχρονισμού άλλων, το 2000 και το 2002 διατέθηκαν ως «ωφελήματα» μεγάλα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω της εταιρίας FEROSTAAL και μοιράστηκαν από λογαριασμό της σε Ελβετική τράπεζα. Αντίστοιχα, προγενέστερα, για την προμήθεια των 21 αυτοκινούμενων ερπυστριοφόρων τύπου TOR M1 διακινήθηκαν από το 1998 έως το 2001 περισσότερα από 32 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα μέσω επιταγών, που εκδόθηκαν σε διαταγές Λιβεριανών υπεράκτιων εταιριών. Τα ποσά , κατά το κατηγορητήριο, κατέληγαν στις περισσότερες περιπτώσεις στις εταιρίες που διαχειριζόταν ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου και ήταν ιδιοκτησίας, κατά τις δικαστικές αρχές, του ίδιου του πρώην υπουργού.

http://www.kourdistoportocali.com


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger