E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δεν πληρωνει εφορια εδω και 10 χρονια ο Ρομνεϊ!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012



Αποφασιστικό χτύπημα από τον Μπαράκ Ομπάμα στο ρινγκ των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αποτελειώνει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.
Όλοι περίμεναν πως ο πλανητάρχης δεν θα άφηνε την τεράστια προεκλογική γκάφα τουΜιτ Ρόμνεϊ και θα τον χτυπούσε χρησιμοποιώντας τα ίδια του τα λόγια, τα απαξιωτικά σχόλια που έκανε για το 47% των Αμερικανών ψηφοφόρων. Οι επικοινωνιολόγοι που χειρίζονται την καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα, όμως, τράβηξαν το σχοινί μέχρι να τεντώσει σχεδόν οριακά. Το βίντεο που μόλις κυκλοφόρησε από την ομάδα των Δημοκρατικών χτυπά τον Ρόμνεϊ δυνατά και τον πετά σχεδόν αναίσθητο (η δημοτικότητά του έχει κατρακυλήσει) στο καναβάτσο.
Η νέα καμπάνια που ξεκίνησε από το Οχάιο έχει μόνο «Ίσως θα ήταν καλύτερο ο Ρόμνεϊ αντί να επιτίθεται στους άλλους για τους φόρους που πληρώνουν στην εφορία, να καθαρίσει τα δικά του φορολογικά». Με λίγα λόγια ο Ομπάμα κατηγορεί τον αντίπαλό του (οι εκλογές έχουν οριστεί για τον Νοέμβριο) για τις offshore εταιρείες του μέσω των οποίων στερεί το κράτος από τους φόρους που του αναλογούν τα τελευταία 10 χρόνια!
Αλλά, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Τι είπε ο Ρόμνεϊ και πρόσβαλε τους Αμερικανούς
«Υπάρχει το 47% που είναι μαζί του, (εννοεί τον Ομπάμα) οι οποίοι εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να φροντίζει γι ‘αυτούς. Εξαρτώνται από την κυβέρνηση και δεν πληρώνουν φόρους. Η δουλειά μου είναι να μην ανησυχείτε για αυτούς τους ανθρώπους. Ποτέ δεν θα με πείσουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τη ζωή τους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείσετε το 5% με 10% στο κέντρο που είναι ανεξάρτητοι. Αν είχα γεννηθεί από γονείς Μεξικανούς, θα είχα μια μεγαλύτερη πιθανότητα να κερδίσω», ακούγεται να λέει ο Ρόμνεϊ στο επίμαχο βίντεο σε ένα ακροατήριο που αποτελούσαν χορηγοί της εκστρατείας του. Δεν ήξερε πως υπήρχε ανοιχτό μικρόφωνο που τον κατέγραφε…
 Τι απάντησε ο Ομπάμα και διέλυσε τον Ρόμνεϊ
 Το βίντεο από εκείνη την άτυχη στιγμή του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων έχει μονταριστεί έτσι ώστε να ακούγονται τα χειρότερα σχόλιά τους για τους Αμερικανούς φορολογούμενους. Στη συνέχεια επισημαίνεται πως το 47% αντιστοιχεί σε δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται εργάτες, φοιτητές, άνθρωποι με κινητικά ή άλλα προβλήματα και φτωχοί μεροκαματιάρηδες που πληρώνουν φόρους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φόρους εισοδήματος. Κι αυτούς τους πολίτες οφείλουν οι πολιτικοί να τους σέβονται.
Παράλληλα με το βίντεο έχουν δοθεί στα αμερικανικά media και επεξηγηματικές πληροφορίες για τα φορολογικά του Ρόμνεϊ…
«Ο Ρόμνεϊ χώρισε τους Αμερικανούς σε εκείνους που έχουν σημασία και σε 47% που είναι αμελητέοι. Δεν είναι λέει δουλειά του σαν υποψήφιος, και προφανώς δεν θα είναι και σαν πρόεδρος αν εκλεγεί, να ασχοληθεί και να φροντίσει για αυτούς τους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς άλλωστε είναι άνεργοι που δεν μπορεί να φορολογήσει ή γέροι με τόσο χαμηλές συντάξεις που επίσης δεν μπορεί να φορολογήσει», έχει πει ο Ομπάμα και συνεχίζει: «Ο πρόεδρος δεν πρέπει να φροντίζει για όλους; Εγώ λέω πως σαν πρόεδρος πρέπει να φροντίζεις για όλους κι όχι για μόνο για τους λίγους. Ο Ρόμνεϊ, βέβαια, φορολογήθηκε με 14,1% φέτος, λιγότερο δηλαδή από τους περισσότερους Αμερικανούς. Έχει εκατομμύρια δολάρια στις Βερμούδες και στα Νησιά Κέιμαν για τα οποία δεν φορολογήθηκε εδώ και 10 χρόνια. Έχει τουλάχιστον 138 εταιρείες εκεί. Και δεν φορολογείται. Ο ίδιος είπε ότι δεν θα δώσει αποδείξεις για τα φορολογικά του πριν το 2010».
Πολλά από αυτά ακούγονται στο βίντεο και είναι σίγουρο ότι επηρεάζουν τον Αμερικανό ψηφοφόρο που αγκομαχά για να πληρώσει την εφορία του…
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger