E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013


Από σήμερα και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πλέον ένα ενιαίο και συμπαγές κόμμα, καθώς υπερψηφίστηκε από το πρώτο συνέδριο η ιδρυτική και ιδεολογική διακήρυξη.

Επίσης το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία την προγραμματική θέση για μερική διαγραφή του χρέους της χώρας, από κυβέρνηση της Αριστεράς, μετά από διαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο.

Η μειοψηφήσασα πρόταση υποστήριζε την κατ’ αρχήν αμφισβήτηση του συνόλου του χρέους, την χρησιμοποίηση αυτής της αμφισβήτησης ως πολιτικού όπλου και τέλος την μονομερή διαγραφή του χρέους αν κάθε άλλη προσπάθεια αποβεί μάταιη.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ.

Η θέση της αριστερής πλατφόρμας ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών κατέληξαν τελικά, πριν από λίγο στο 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το MEGA.

Αρχικά, στη διατύπωση που εντάσσεται στο καταστατικό το οποίο διέπει τη λειτουργία κόμματος και συνιστωσών, γινόταν λόγος για αυτοδιάλυση της δημόσιας λειτουργίας των συνιστωσών μέσα σε ένα διάστημα 2-3 μηνών. Αυτό, λοιπόν, φεύγει και αντικαθίσταται,  από την έκφραση «σε εύλογο χρονικό διάστημα», με διαβούλευση.

enikos.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger