E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το αυστηρό μήνυμα έγχρωμης στην πόρτα του μαγαζιού της: Προσοχή είμαι μαύρη, αλλά δεν δαγκώνω

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Με έναν ιδιαίτερο και άκρως αυστηρό τρόπο αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για τα φαινόμενα ρατσισμού εντός του εστιατορίου της η Μάρθα Ρένι Κόλεϊ στην πόλη Οσετ της Αγγλίας.

Η ιδιοκτήτρια καφε – εστιατορίου αποφάσισε να βάλει ένα μήνυμα στην είσοδο του καταστήματος για να «προειδοποιήσει» τους επίδοξους πελάτες.

«Προσοχή! Προσέξτε όλοι. Είμαι μαύρη και θα παραμείνω μαύρη. Εάν είστε αλλεργικοί στους μαύρους μην εισέρχεστε. Αν όμως σας αρέσουν τα ποιοτικά και υγιεινά γεύματα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και καθαρό, τότε ελάτε μέσα. Δεν δαγκώνω ! Ευχαριστώ»γράφει το μήνυμα στην πόρτα και η Κόλεϊ εξηγεί, φανερά εκνευρισμένη, την απόφασή της.

Αναφέρει ότι έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις όπου οι πελάτες έμπαιναν στο μαγαζί και μόλις καταλάβαιναν ότι θα εξυπηρετούνταν από μια έγχρωμη γυναίκα έφευγαν κατευθείαν.

«Βρίσκομαι εδώ περίπου δυόμισι χρόνια και συνέβαινε πάντοτε από την πρώτη κιόλας ημέρα. Διατηρώ το μέρος καθαρό και φτιάχνω καλό φαγητό. Δε βρίσκω άλλο λόγο για να μη θέλουν οι άνθρωποι να τρώνε εδώ. Δεν είναι ότι έχω δύο κεφάλια ή κάτι παρόμοιο», αναφέρει η 46χρονη μητέρα τριών παιδιών.

Αποφάσισε τότε να κάνει ένα πείραμα και προσέλαβε μια λευκή υπάλληλο για να διαπιστώσει εάν ο κόσμος θα άλλαζε συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν το μαγαζί να έχει αισθητά αυξημένη πελατεία κάτι που την οδήγησε στο να λάβει αυτά τα δραστικά μέτρα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισα ότι δεν θα το ανεχτώ άλλο, Η κόρη μου κορόιδευε και δεν πίστευε ποτέ ότι θα το έβαζα στο παράθυρο»,λέει μετά την απόφασή της να βάλει αυτό το «απειλητικό» μήνυμα στην πόρτα.

http://www.iefimerida.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger