E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πέταξαν τούβλο σε βουλευτή – Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013


Ένας βορειοϊρλανδός βουλευτής, ηγέτης ενός προτεσταντικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο και μεταφέρθηκε αναίσθητος σε νοσοκομείο, στη διάρκεια της παραδοσιακής πορείας των προτεσταντών των ταγμάτων της Οράγγης, στις 12 Ιουλίου, στο Μπέλφαστ, έγινε γνωστό από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.

Ο Νάιγκελ Ντοντς, ηγέτης του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος DUP, του μεγαλύτερου φιλοβρετανικού κόμματος, χτυπήθηκε στο κεφάλι με τούβλο στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε προτεστάντες και αστυνομικούς.

Οι προτεστάντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν σπαθιά, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς που τους είχαν κλείσει το δρόμο, ο οποίος διασχίζει την καθολική συνοικία στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξαιτίας φόβων για παρεκτροπές.

Οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και έφηβοι, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ, τούβλα, μπουκάλια, κουτιά μπύρας και κροτίδες.
Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίσθηκαν επτά αστυνομικοί.

Ο Ντοντς, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της Βόρειας Ιρλανδίας στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 2.001, προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην προβούν σε πράξεις βίας.

olympia

Share this article :

1 σχόλιο:

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger