E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

25.000 δημοσιεύματα δείχνουν πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες «τσαλάκωσαν» την εικόνα της χώρας μας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013


Με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg ανακοινώνεται η έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου διαπιστώνει πως στην αρνητική πορεία των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων (αλλά και της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας σε σχέση με τα γερμανικά) σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρουν οι αρνητικές δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών και στελεχών της Ε.Ε. όσον αφορά την δημοσιονομική μας κατάσταση.

Τον μεγαλύτερο αντίκτυπο σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης τον είχε η Ελλάδα όπου την εξεταζόμενη περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011 επηρεάστηκε περισσότερο από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών.

Τα 25.000 δημοσιεύματα που εξετάστηκαν από την έρευνα, οδήγησαν τους οικονομολόγους της ΕΚΤ στο συμπέρασμα ότι

Η επίπτωση ήταν μεγαλύτερη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη που βασίσθηκε σε 25.000 δημοσιεύματα, προκειμένου να διερευνηθεί πως οι πολιτικές δηλώσεις επηρέασαν τις αποδόσεις των ομολόγων στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγοι της ΕΚΤ «σε πολλά χρονικά σημεία στη διάρκεια της κρίσης, συγκεκριμένες μορφές πολιτικών δηλώσεων μάλλον πρόσθεσαν αβεβαιότητα στις απόψεις που επικρατούσαν στις αγορές». Πρόσθεσαν πως «μη εποικοδομητικές και ασυνεπείς δηλώσεις μπορεί να έχουν πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα πάνω σε χώρες, στους όρους χρηματοδότησής τους και κατ' επέκταση στους κατοίκους τους, καθώς επίσης και στη συνοχή της Ευρωζώνης».

Η έρευνα θεωρεί επιβαρυντικό όσον αφορά την περίπτωση της Ευρωζώνης πως υπάρχουν 17 χώρες και έτσι «η έλλειψη σαφώς καθορισμένων κέντρων πολιτικής εξουσίας (π.χ. δεν υπάρχει «υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης) οδηγεί στη διασπορά της εστίασης της προσοχής των αγορών και συνεπώς σε μεγαλύτερο «θόρυβο» από τις πολιτικές δηλώσεις», σημειώνουν οι οικονομολόγοι στη μελέτη.

Διευκρινίζουν τέλος,  πως  «σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ο ανοικτός πολιτικός διάλογος στις ελεύθερες δημοκρατίες της Ευρώπης να υποταχθεί στις φαινομενικές ανάγκες των αγορών κρατικών ομολόγων».

http://www.koolnews.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger