E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης οι Ανεξάρτητες Αρχές

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013


Για τις Ανεξάρτητες Αρχές έχουν γραφτεί πολλές φορές ουκ ολίγα. Από το για το πόσο τελικά ανεξάρτητες μπορούν να είναι, όσο και για τις δαπάνες που πραγματοποιούν. Αυτή τη φορά τα έξοδα λειτουργίας τους μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.
Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνα για το ύψος των δαπανών τους. Αφορμή στάθηκε πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», στην Επιτροπή Ανταγωνισμού διατηρήθηκαν οι υψηλές αποζημιώσεις σε μέλη της, παρά το γεγονός ότι σχετική νομοθεσία ζητούσε τη μείωσή τους.
Μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα του ΓΛΚ, τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις με αμοιβή. Ως αποτέλεσμα έχουν ξεπεράσει το ανώτατο όριο των 150 σε ετήσια βάση που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Για παράδειγμα υπήρξε μέρα που πραγματοποιήθηκαν ακόμη και επτά συνεδριάσεις με την αμοιβή να ανέρχεται σε 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος. Oι υπάλληλοι εμφανίζονται ακόμη να αμείβονται ακόμη και τις μέρες που απεργούσαν.
Η σχετική νομοθεσία προέβλεπε ότι η περικοπή των αποζημιώσεων έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Απρίλιο του 2011. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Κυριτσάκης ζήτησε το Δεκέμβριο του 2011 από το Ελεγκτικό Συνέδριο τν ανάκληση των μειώσεων και την επιστροφή τους στα επίπεδα του 2009.
πηγή:koutipandoras

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger