E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η seχy φωτογράφιση της Βουγιουκλάκη! Όταν η ΑΛΙΚΗ πόζαρε στο φακό με ΑΚΑΛΥΠΤΟ το στήθος! (φώτος)

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013


Όταν η Αλίκη φωτογραφήθηκε με ακάλυπτο το στήθος για το πρώτο λαιφ-σταιλ περιοδικό το 1975.

Είναι 5 Οκτωβρίου του 1975 και τυπώνεται στο περιοδικό ''Φαντάζιο''. Έχει τελειώσει ο γάμος της με τον Παπαμιχαήλ και μόλις έχει βγει το διαζύγιο. Το κεντρικό του θέμα, όπως βλέπετε είναι μια φωτογράφιση με το εμπορικότερο πρόσωπο της Ελλάδας, την Αλίκη. Με μια διαφορά. Είναι η πιο σέxι φωτογράφιση που κάνει μέχρι τότε αφού αφήνει ακάλυπτο το ένα στήθος της. Γεγονός που δεν ήταν συνηθισμένο για την εποχή μιας και μιλάμε για το 1975.

Οι τεχνικοί είχαν πάθει σοκ βλέποντας να τυπώνεται η επίμαχη φωτογράφιση, που όπως είπαμε, δεν είχε ξαναγίνει. Η εθνική Αλίκη Βουγιουκλάκη φορώντας μόνο ένα απλό παρεό, επαναλαμβάνει τις γνωστές της πόζες, με μια διαφορά. Η φωτογράφος Ευσταθία Ναυπλιώτου την πείθει να κάνει αυτή την επαναστατική κίνηση στα 41 της χρόνια. Την εποχή εκείνη δεν υπήρχε γυμνό στα περιοδικά και πόσο μάλλον τόσο διάσημο!

Όλα ήταν έτοιμα για την βιβλιοδεσία και το περιοδικό του Τερζόπουλου έτοιμο να πάρει τον δρόμο για τα περίπτερα, όταν, το μεσημέρι εκείνο, η Αλίκη τηλεφωνεί στον εκδότη. Η Αλίκη είχε μετανιώσει για αυτήν την φωτογράφιση, φοβήθηκε μήπως της στερούσε την επιμέλεια του παιδιού της. Το περιοδικό όμως είχε τυπωθεί και ήταν έτοιμο για δέσιμο και οποιαδήποτε αλλαγή θα σήμαινε οικονομική καταστροφή, θα έβγαινε εκτός χρόνου δημοσίευσης κτλ.

Τελικά ο έκδοτης βρήκε την λύση. Ο Ευάγγελος Τερζόπουλος ήταν αυτός που της χάρισε και το πρώτο της εξώφυλλο το 1955, αυτό με την καμπάνα, παρόλο που ήταν τότε ακόμα άγνωστη. Από τότε υπήρχε μεταξύ τους μια φιλία.

Έβαλε λοιπόν όλους τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους, των περιοδικών του --περίπου στα 200 άτομα, να σβήσουν το επίμαχο σημείο με ένα υγρό. Το περιοδικό κυκλοφόρησε στην ώρα του, στις 7 Οκτωβρίου με ένα μικρό λευκό λεκέ στο επίμαχο σημείο.

Λεπτομέρεια πρώτη: O τίτλος του θέματος. Σέxι όσο ποτέ άλλοτε. Μια ''βασίλισσα'' μιλάει στο ''Φ'' για τα 20 χρόνια της βασιλείας της. Τα καλλιτεχνικά και τα προσωπικά της σχέδια, τη μοναξιά της.

Λεπτομέρεια δεύτερη: Οι επίμαχες φωτογραφίες είναι δύο. Η αφίσα και μια μικρή φωτογραφία σε προηγούμενη σελίδα. Μέσα στον πανικό σε κάποια τεύχη στην μικρή δεν έγινε η απαραίτητη διόρθωση.

Και μην ξεχνάμε ήταν μια σεμνή εποχή η μάλλον σεμνότυφη. Λίγα χρόνια αργότερα όλα αυτά θα ήταν απλά αστεία μιας και τα λάϊφ-στάϊλ περιοδικά θα έδειχναν άλλους δρόμους!


queen.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger