E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σάλο προκαλεί στη Βρετανία βιβλίο που υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν άντρας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ένα ανατρεπτικό βιβλίο έχει προκαλέσει σάλο στην Αγγλία, αφού υποστηρίζει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ, που το όνομα της σηματοδότησε μία ολόκληρη εποχή, ήταν στην πραγματικότητα άντρας....

Το βιβλίο του Στιβ Μπέρι «The King's Deception» (η εξαπάτηση του βασιλιά) ουσιαστικά κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην Αγγλική ιστορία,η οποία ξεκίνησε 470 χρόνια πριν, σε ένα χωριό του Γκλουστερσαιρ.

Ο Βασιλιάς Ερρίκος ο 8ος είχε στείλει εκεί τη νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ προκειμένου να γλυτώσει από την επιδημία της Μαύρης Πανούκλας που θέριζε εκείνη την περίοδο την Ευρώπη.

Ενα χρόνο μετά ο βασιλιάς επέστρεφε από το Λονδίνο για να δει την πριγκίπισσα, ωστόσο σύμφωνα με το βιβλίο, η Ελισάβετ, η οποία προσβλήθηκε από την ασθένεια πέθανε εκείνο το ίδιο πρωί, πριν προλάβει να έρθει ο Βασιλιάς.

Τρομοκρατημένοι η γκουβερνάντα της, Λαίδη Κατ Ασλει, όσο και ο προσωπικός της φρουρός Τόμας Πάρι προσπάθησαν να κρύψουν από το βασιλιά τα άσχημα νέα, αφού ο Ερρίκος είχε ήδη χάσει 4 παιδιά στη γέννα και η 10χρονη Ελισάβετ, ήταν η πλέον πολύτιμη κληρονομιά του Οίκου των Τυδώρ της Αγγλίας.

Έτσι για να αποκρύψουν την αλήθεια και να εξαπατήσουν τον Βασιλιά, βρήκαν ένα θηλυπρεπές αγοράκι, του φόρεσαν τα ρούχα της νεαρής Ελισάβετ και το δίδαξαν να φέρεται σαν πριγκίπισσα.

Σε πολλούς η συγκεκριμένη θεωρία ακούγεται παράλογη και γελοία, αφού η Βασίλισσα Ελισάβετ αποτελεί ένα πρόσωπο σχεδόν μυθικό στην Αγγλία και έχει αποτελέσει έμπνευση για άπειρα έργα, τραγούδια και κινηματογραφικές ταινίες, ενώ τα κάλλη της είχε υμνήσει και ο ίδιος ο Σέξπιρ.

Ωστόσο η περίεργη αυτή θεωρία, έρχεται να συμπληρώσει τις ιστορίες που ανέφερε ότι είχε ακούσει ο διάσημος συγγραφέας του 19ου αιώνα Μπραμ Στοκερ, για ένα φέρετρο που ανακαλύφθηκε γύρω στο 1800,στο Γκλουστερσαιρ και μέσα υπήρχε ένας σκελετός 10χρονου κοριτσιού ντυμένου με τα ρούχα των Τυδώρ.

Η ιστορία της Ελισάβετ, ανέκαθεν κρυβόταν από ένα πέπλο μυστηρίου: Έγινε μονάρχης το 1558 σε ηλικία 25 ετών και η ίδια δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ είχε δώσει όρκο παρθενίας τον οποίο και τήρησε, αφού στην ιστορία δεν έχει υπάρξει ούτε ένας αναγνωρισμένος εραστής της.

Παράλληλα στα ιστορικά κείμενα αναφέρεται ότι της άρεσε να αποκαλεί τον εαυτό «της» Βασιλιά και όχι Βασίλισσα και συχνά δήλωνε ότι «Η καρδιά μου είναι αντρική κι όχι γυναικεία, δε φοβάμαι τίποτα»,

Ο Αμερικανός συγγραφέας Στιβ Μπέρι, στο ριζοσπαστικό βιβλίο του υποστηρίζει ότι η Ελισσάβετ έλεγε κυριολεκτικά την αλήθεια, γιατί όντως το σώμα της ήταν αντρικό και επιμένει ότι δε χρειάζεται να καταφύγουμε στις υπερσύγχρονες μεθόδους ανάλυσης του DNA, για να καταλάβουμε αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα, καθώς το μόνο που μένει είναι να ανοιχτεί ο τάφος της και να ερευνηθεί ο σκελετός της, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger