E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Τι και αν δε χάνεις θερμίδες με το σεξ; Υπάρχουν τόσα άλλα θετικά για να επιδίδεσαι σε αυτό καθημερινά

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013


Μπορεί να απογοητεύτηκες στο άκουσμα ότι με το σεξ χάνεις μόλις 21 θερμίδες και όχι αρκετές περισσότερες όπως ισχυρίζονταν έρευνες. Δες 10 θετικές επιδράσεις του σεξ στον οργανισμό σου.


Γυναίκες

1. Η κλασσική και αιώνια ατάκα "μωρό μου έχω πονοκέφαλο" αποτελεί μόνο δικαιολογία καθώς ερευνητές υποστηρίζουν το τελείως αντίθετο. Συγκεκριμένα, οι ορμόνες που εκκρίνει ο οργανισμός όταν ο άνθρωπος έρθει σε οργασμό βοηθά στην υποχώρηση οποιουδήποτε είδους πόνου. Έρευνα του πανεπιστημίου Southern Illinois έδειξε ότι το 50% του δείγματος γυναικών που πάσχουν από ημικρανίες, παραδέχτηκαν ότι πόνος μειωνόταν μετά το σεξ. "Οι ενδορφίνες όταν απελευθερώνονται στον οργασμό λειτουργούν σαν μορφίνη και ανακουφίζουν από τον πόνο", αναφέρεται.

2. Χαρίζει υπέροχα μαλλιά. Οι ορμόνες πέρα από το ερωτικό σκέλος επιδρούν και στην ποιότητα της τρίχας. Αρκετές μελέτες έχουν ισχυριστεί πως μια καλή σεξουαλική ζωή μεταξύ των θετικών επιδράσεων που προσφέρει είναι και υγιή μαλλιά καθώς αυξάνεται η ικανότητα του οργανισμού να λαμβάνει και να μεταβολίζει τις θρεπτικές ουσίες που εισπράττει.





3. Κάνοντας σεξ και γυμνάζοντας τον πυελικό μυ μειώνονται οι πιθανότητες για ακράτεια ενώ τονώνεται η σεξουαλική ευχαρίστηση.

4. Σε κάνει να μοιάζεις νεότερη. Έρευνα από το νοσοκομείο Scotland Royal Edinburgh έδειξε πως οι γυναίκες στη δεκαετία των 40s που κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα έδειχναν 7 με 13 χρόνια νεότερες από την κανονική τους ηλικία. Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εκκρίνεται η ορμόνη DHEA που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

5. Βοηθά στον καλό ύπνο. Μετά το σεξ εκκρίνεται επίσης η ορμόνη ωκυτοκίνη που βοηθά σε έναν καλύτερο ύπνο. Παράλληλα, η σχέση ύπνου και σεξ φαίνεται και σε ένα άλλο σημείο.




Άνδρες

1. Εικοσαετή βρετανική έρευνα έδειξε πως οι άνδρες που κάνουν περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα σεξ είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή συγκριτικά με όσους έκαναν σεξ μια φορά το μήνα.

2. Ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα έδειξαν πως όσοι έχουν κάνει σεξ περισσότερες από 3.000 φορές στη ζωή τους έχουν τις μισές πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στον προστάτη σε σχέση με όσους έχουν κάνει λιγότερες φορές. Η έρευνα αναφέρει πως στους πρώτους υπάρχει καλύτερη λειτουργία του προστάτη ενώ αποβάλλονται με το σπέρμα άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό.

3. Καλύτερα επίπεδα τεστοστερόνης. Σε έρευνες διαπιστώθηκε πως όσοι είχαν στυτική δυσλειτουργία όταν μαζί με την ανάλογη θεραπεία έκαναν αρκετό σεξ, τα επίπεδα της τεστοστερόνης ήταν αρκετά ανεβασμένα.





4. Μείωση του άγχους. Το σεξ έχει θετική επίδραση στη μείωση του άγχους ενώ το περιοδικό Biological Psychology δημοσίευσε μια έρευνα που υποστηρίζει ότι οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ έχουν μειωμένη πίεση και μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα κάτω από συνθήκες στρες.

5. Προσφέρει περισσότερα χρόνια ζωής. Οι άνδρες που έχουν τουλάχιστον δύο οργασμούς την εβδομάδα ζουν περισσότερο από όσους έχουν ένα μέσα σε διάστημα αρκετών εβδομάδων.

http://www.cosmo.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger