E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Γερμανία Vs Αγγλία: Η αναβίωση ενός ιστορικού ποδοσφαιρικού αγώνα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013



Αναπαράσταση ενός ιστορικού, ποδοσφαιρικού αγώνα, ανάμεσα σε στρατεύματα της Βρετανίας και της Γερμανίας, θα γίνει ανήμερα των Χριστουγέννων του 2014, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 από τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Θα υπάρξουν ακόμη πολλές εκδηλώσεις, αλλά και σχολικές εκδρομές στα πεδία μάχης και σε εκθέσεις που απεικονίζουν τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, σε σημείο μάλιστα, που η Βρετανικές κυβερνήσεις να έχουν αποφασίσει πως θα ξοδέψουν το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ για τις αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης.
Επίσης, μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί, σχετικά με τους λόγους της έναρξης του καταστροφικού αυτού πολέμου, ο οποίος και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο Βρετανούς στρατιώτες.
Την παράσταση, όμως, αναμφισβήτητα θα κλέψει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιρικός αγώνας, ο οποίος θα είναι -κατά κάποιο τρόπο- η αναπαράσταση της πρωτότυπης αναμέτρησης ανάμεσα στα δύο στρατεύματα, ανήμερα των Χριστουγέννων του 1914, ως ένδειξη ανακωχής.
Όσα παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία θέλουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τουρνουά που θα διεξαχθούν, σύμφωνα με τον Άντριου Μάρισον, τον αρμόδιο υπουργό που είναι επικεφαλής για την οργάνωση και την εποπτεία των εορτασμών.
Ούτε, όμως, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει μείνει ασυγκίνητη από αυτό το εγχείρημα και έχει προσεγγίσει το έργο με ενθουσιασμό.
Ο Μάρισον, σε δηλώσεις του στη Guardian είπε: «Το ποδόσφαιρο έπαιξε τότε ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Έτσι και τώρα, έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει. Είναι σαφές, εξάλλου, πως η -τότε- εκεχειρία των Χριστουγέννων του 1914, θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και εμείς θέλουμε να τις δώσουμε τη μέγιστη σημασία».

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger