E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Πώς οι SEALs "καθάρισαν" τον Μπιν Λάντεν

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το πώς οι SEALs έφτασαν στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον σκότωσαν μία σφαίρα στο μέτωπο αποκαλύπτει η περιβόητη έκθεση των 300 σελίδων της Πακιστανικής Επιτροπής. Η έρευνα διέρρευσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Οι SEALs έφτασαν με τα αμερικανικά ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων Black Hawk (ειδική διαμόρφωση) αρχικά στο Τζαλαλαμπάντ του Αφγανιστάν και μετά στο Αμποταμπάντ και το σύμπλεγμα κατοικιών όπου ζούσε ο Μπιν Λάντεν. Η άφιξη τους τοποθετείται μεταξύ 23:15 με 23:30 τη νύχτα. Οι SEALs κατεβαίνουν και μέλη τους που μιλούν την τοπική διάλεκτο Ούρντου και τη γλώσσα των Παστούν, αναπτύσσονται γύρω από το σύμπλεγμα για κάλυψη.

Ο Μπιν Λάντεν βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο του σπιτιού με την τρίτη του γυναίκα, τη Σαντάχ, 20 μόλις ετών, από την Υεμένη, μαζί με τον τρίχρονο γιο τους. Ακούγοντας θόρυβο σα νεροποντή, βγήκαν στο μπαλκόνι, η κατασκότεινη νύχτα χωρίς φεγγάρι, όμως, δεν τους βοήθησε να διαπιστώσουν κάτι. Η νεαρή γυναίκα φεύγει και πηγαίνει στον πρώτο όροφο να δει εάν τα υπόλοιπα πέντε της παιδιά είναι καλά. Δίπλα στον μπιν Λάντεν φθάνουν οι δυο του κόρες Μαριάμ (21 ετών) και Σουμάγια (20 ετών).

Οι SEALs ξεκινούν της επιχείρηση από ένα διπλανό σπίτι, εντός του συμπλέγματος εξουδετερώνοντας από το παράθυρο τον Ιμπραήμ Αλ Κουβέιτι, σωματοφύλακα και σύμβουλο του Μπιν Λάντεν.Η γυναίκα του Μάριαμ τραυματίζεται στον ώμο. Της φωνάζουν στα αραβικά να ανοίξει την πόρτα και αυτή υπακούει… Συλλαμβάνεται και κρατείται στον εξωτερικό χώρο μαζί με τα παιδιά της.
Στην κύρια οικία, ο Μπιν Λάντεν αρπάζει το όπλο του ενώ η κόρη του Μαριάμ βγαίνει στο μπαλκόνι με τα παιδιά της να δει τι συμβαίνει, ενώ ακούγεται ένας ισχυρός θόρυβος, που εικάζεται εκ των υστέρων ότι αφορούσε τη συντριβή του ενός αμερικανικού ελικοπτέρου.

Ακούγονται βήματα στις σκάλες και ένας Αμερικανός SEAL «φωτίζει» τον μπιν Λάντεν με το λέιζερ του όπλου του. Πάνω στον τρομοκράτη πέφτει η γυναίκα του Σάντεχ να τον προστατεύσει, πυροβολείται στο γόνατο… Ο κύριος στόχος αποκαλύπτεται και δέκατα του δευτερολέπτου αργότερα είναι νεκρός. Η κόρη του Σουμάγια καταθέτει ότι πυροβολήθηκε στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού. Οι SEAL φωνάζουν στις δυο κόρες του μπιν Λάντεν, τη Μαριάμ να αναγνωρίσει το πτώμα, να τους πει ποιος είναι…

Σε διπλανό δωμάτιο του δευτέρου ορόφου βρίσκεται άλλος γιος του Μπιν Λάντεν, ονόματι Χαλίντ, γιος της δεύτερης από τις τρεις συνολικά γυναίκες του τρομοκράτη, της Σαρίφα. Ο νεαρός αρπάζει το όπλο του να βοηθήσει τον πατέρα του. Η τύχη του είναι προδιαγεγραμμένη. Πέφτει νεκρός μαζί με έναν γραμματοκομιστή του μπιν Λάντεν τον Αμπράρ Αλ Κουβέιτι (και τη γυναίκα του Μπούσρα), αδερφό του Ιμπραήμ που είχε σκοτωθεί νωρίτερα… Η πρώτη και η δεύτερη γυναίκα του μπιν Λάντεν, Σαρίφα και Χαϊρίγια, απομακρύνονται από τους SEALs.

Αποχωρούν από το σπίτι, ανατινάζουν παγιδεύοντας με εκρηκτικά το ελικόπτερο που συνετρίβη και φεύγουν μετά από 36 συνολικά λεπτά επιχείρησης. Η τοπική αστυνομία φτάνει στον τόπο του μακελειού στις 1:06 το πρωί, έχοντας εντοπίσει το φλεγόμενο ελικόπτερο και προφανώς ακούσει την έκρηξη. Μετά από διάστημα περίπου μίας ώρας!

Οι πρώτοι αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι και αντικρίζουν τη σφαγή. Ειδοποιείται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του στρατού στις 12:40 και φθάνει στο σημείο στις 1:20 με τους Αμερικανούς να έχουν αποχωρήσει περίπου μισή ώρα νωρίτερα.
Οι Αμερικανοί καλούν τις πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις στις 5 το πρωί, ενώ ο πρόεδρος Ζαρντάρι ενημερώνεται στις 6:45, εφτά σχεδόν ώρες μετά την επιχείρηση…

Αυτά αναφέρονται στην έκθεση των Πακιστανικών αρχών, χωρίς βέβαια να ξεκαθαρίζεται αν οι Πακιστανοί πιάστηκαν στον ύπνο από τους Αμερικανούς ή απλά έκαναν τα… στραβά μάτια. 

prisonplanet

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger