E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αυτό είναι το 5αστερο ξενοδοχείο φάντασμα που δεν έχει φιλοξενήσει κανέναν!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χτίστηκε για να γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου. 

Διακοσμήθηκε έτσι ώστε να ικανοποιεί ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Εκτός από τα 5 αστέρια του και την προνομιακή τοποθεσία του στις όχθες του ποταμού Καρπόβκα, μέχρι και το όνομα του: «Βόρειο Στέμμα» μαρτυρούσε τη χλιδή, την πολυτέλεια και τη μοναδικότητα του! Το ξενοδοχείο "Northern Crown" ήταν πραγματικά ένα στολίδι στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολής!

Παρόλα αυτά στα 247 δωμάτια του ξενοδοχείου δεν έμεινε ποτέ κανείς, στους διαδρόμους του δεν περπάτησε άνθρωπος και τα φώτα του έμειναν για πάντα κλειστά! Στο εστιατόριο δεν γευμάτισε ποτέ κανείς, στο γυμναστήριο γυρνούσαν μόνο φαντάσματα ενώ στην πισίνα κολυμπούσαν για χρόνια ερπετά και έντομα! Και τώρα ο μόνος ήχος που θα ακουστεί σύντομα θα είναι της μπουλντόζας που θα το κατεδαφίσει!

Η κατασκευή του πολυτελούς ξενοδοχείου συνολικά 50.000 τμ ξεκίνησε το 1988 με χρήματα της σοβιετικής κυβέρνησης, στόχος της οποίας ήταν να προσελκύσει σε αυτό εκατομμύρια τουριστών!

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 1992, όταν και το προτζεκτ πέρασε σε ιδιώτες με την τράπεζα της Αγίας Πετρούπολης να κατέχει το 92% της νεοσύστατης εταιρίας Inter Hotel Petorgrad , ενώ το 1995 τη χρονιά που ήταν να κάνει εγκαίνια το ξενοδοχείο, σταμάτησε η κατασκευή του, καθώς η τράπεζα άρχιζε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα! Αν και από τότε έγιναν πολλές προσπάθειες να ανοίξουν οι πόρτες του «Βόρειου Στέμματος» όλες ναυάγησαν!

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger