E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Υπερφυσικά φαινόμενα στη συνοικία Ψυρρή

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


(Εφημερίδα Χρόνος 25,26-8-1908)

Το σπίτι στο οποίο είχαν παρατηρηθεί τα φαινόμενα ήταν ένα παλιό διόροφο στην οδό Αισώπου. 

Ο Τσικνόπουλος και η οικογένειά του έμεναν στο πάν πάτωμα. 

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν ο 30χρονος αγιογράφος Αναστάσιος Κορπέτης ξεκίνησε να πηγαίνει στο σπίτι του Τσικνόπουλου. 

Το Μάιο του 1908 παρατήρησε ότι στο τοίχο υπήρχαν δύο μορφές, τη μία την είδε σαν τη Παναγία και τη δεύτερη σαν κάποιο γενειοφόρο άντρα. Σιγά σιγά άρχισε να διακρίνει και άλλες μορφές θρησκευτικού περιεχομένου, πρόσωπα, σταυρόυς, αγγέλους και άλλες συμβολικές εικόνες.

Μια νύχτα ο Τσικνόπουλος ξύπνησε από μυστηριώδεις φωνές, είδε αγγέλους και άκουσε ψαλμούς και μια υπερκόσμια μελωδία. Ένας άλλος μάρτυρας, ο χωρικός Πετρος Κόρος, φύλακας στα κτήματα του Καμπά στο Λιοπέσι (Παιανία) είχε μπει στο δωμάτιο μη γνωρίζοντας τίποτα. Αμέσως γονάτισε και σταυροκοπήθηκε ζητώντας συγχώρεση από την Παναγία. 

Ο Τσικνόπουλος απόρησε και τον ρώτησε γιατί. 

Ο άλλος του απάντησε : "Εσείς οι σπουδαγμένοι είστε πολύ άθεοι και δεν βλέπετε ποτέ σας τίποτα". Ο Κόρος είχε δει τη Παναγία με τον Χριστό στον τοίχο. Μια άλλη νύχτα ένα τρίξιμο έκανε τον Τσικνόπουλο να ξυπνήσει κατά τις 1πμ. Σηκώθηκε και στο φως του καντηλιού πήρε να διαβάσει ένα επιστημονικό σύγγραμα γιατί δεν τον έπιανε πλέον ύπνος. Τότε στον τοίχο εμφανίστηκε ένας μικρός φωτεινότατος άμβωνας, στη μπροστινή επιφάνεια του οποίου διακρίνονταν καθαρά δύο εικόνες φιλοτεχνημένες αριστοτεχνικα. Οι εικόνες αναπαριστούσαν γυναίκες, η πρώτη έμοιαζε με τη Παναγία και η δεύτερη με την Αγια Παρασκευή. Το θέαμα κράτησε λίγα λεπτά.

Διάφορες ιστορίες κυκλοφορούσαν στη γειτονιά για το σπίτι του Τσικνόπουλου. Οι ιστορίες αυτές μιλουσαν για εμφάνιση αγίων και κυρίως της Αγίας Παρασκευής. 

Ήταν ιστορικά βεβαιωμένο ότι στο μέρος που κτίστηκε το σπίτι υπήρχε κάποτε ναός της Αγίας που κατέστρεψαν οι Τούρκοι. 

Σύμφωνα με μια άλλη αφήγηση στο δωμάτιο που εμφανιζόταν οι μορφές διέμενε καποτε ένα νιόπαντρο ζευγάρι το οποίο τρομοκρατείτο από τις επανειλημμένες εμφανίσεις μιας ιπτάμενης μαυροντυμένης γυναικείας μορφής η οποία έμοιαζε σαν να θέλει να τους σπρώξει και να τους ρίξει. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νιόπαντροι εγκατέλειψαν τελικά το σπίτι.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του ανδρόγυνου συνέβησαν διάφορα σε έναν καλόγερο, ονόματι Θεόκλητο, που πήγε να μείνει σε δύο δωμάτια του πάνω πατώματος.

Ο Θεόκλητος είχε δει μια φωτεινή ιπτάμενη οπτασία μέσα στο δωμάτιο ενώ άκουγε μυστηριώδεις κρότους και φωνές. Τα γεγονότα έκαναν και αυτόν να φύγει από το σπίτι

(Εφημερίδα Χρόνος 25,26-8-1908).
Πηγή: Βέμπος Θανάσης, Το Πνεύμα του Χρόνου, εκδόσεις Δαιδάλεος, σελ. 140-141

paranormap

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger