E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Στοιχεία σοκ για το μοιραίο Βοeing- Μετά τη συντριβή ο πιλότος δεν άφηνε τους επιβάτες να φύγουν!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Η πρώτη απόφαση των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους της Asiana Airlines, λίγο μετά τη συντριβή του, δεν ήταν η άμεση εκκένωση του αεροσκάφους, αποκάλυψε χθες, η αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών, που είναι επιφορτισμένη να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Αμέσως μετά τη συντριβή, «ο πιλότος ζήτησε από το πλήρωμα να μην εκκενώσουν το αεροπλάνο καθώς ήταν σε επαφή με τον πύργο ελέγχου», δήλωσε η Ντέμπορα Χέρσμαν, πρόεδρος της NTSB, σε συνέντευξη Τύπου .

«Το πιλοτήριο στη συνέχεια έκανε ανακοίνωση από το μικρόφωνο στους επιβάτες να καθίσουν», πρόσθεσε. «Την ίδια στιγμή, μια αεροσυνοδός που καθόταν στη 2L έξοδο, είδε φλόγες μέσα από το παράθυρο. Η αεροσυνοδός που βρισκόταν στο μέτωπο του αεροπλάνου προειδοποίησε τους πιλότους, ότι υπήρχε πυρκαγιά και έπρεπε να γίνει εκκένωση. Αυτό έγινε και η εκκένωση του αεροσκάφους ξεκίνησε».

Η κα Χέρσμαν περιέγραψε όλη την πορεία των γεγονότων και ανέφερε ότι αν και η εκκένωση καθυστέρησε, έγινε εν τέλει ταχύτατα. «Τριάντα λεπτά μετά την συντριβή του αεροσκάφους, η πόρτα 2L, άνοιξε και ακολούθησε αμέσως η 1L. Το πρώτο πυροσβεστικό όχημα έφτασε περίπου δύο λεπτά μετά τη συντριβή», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος της NTSB διαβεβαίωσε ότι η απόφαση των πιλότων, να μην εκκενώσουν αμέσως το αεροσκάφος, δεν είναι απαραίτητα αποδεικτικό στοιχείο αμέλειας. «Οι πιλότοι είναι μπροστά στην καμπίνα τους, δεν έχουν απολύτως ακριβή εικόνα του τι συμβαίνει στο πίσω μέρος, οι πληροφορίες πρέπει να προέρχονται από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών», είπε.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger