E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δότρια οργάνων άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο!

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Με τα… νυστέρια στα χέρια έμειναν οι γιατροί στο νοσοκομείο St. Joseph της Νέας Υόρκης, καθώς την ώρα που ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανα από το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, εκείνη… άνοιξε τα μάτια της!

Ήταν ακόμη ζωντανή, γράφει η MailOnline.

Το τεράστιο αυτό λάθος έχει ήδη στοιχίσει στο νοσοκομείο 6.000 δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από έρευνα που διετάχθη για το περιστατικό. Πριν από μερικά χρόνια στο νοσοκομείο είχε επιβληθεί πρόστιμο 16.000 δολαρίων, όταν μια άλλη ασθενής χτύπησε στο κεφάλι, όταν έμεινε μόνη της στο δωμάτιο.

Το περιστατικό με τη… «ζωντανή-νεκρή» έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Τότε οι γιατροί, μετά από πρωτοφανή λάθη στην αξιολόγηση του περιστατικού, εκτίμησαν ότι η χρήστης ναρκωτικών ουσιών Colleen S. Burns από την περιοχή North Syracuse της Νέας Υόρκης, ήταν ήδη νεκρή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αφαίρεση των οργάνων της.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για το περιστατικό, οι γιατροί δεν ακολούθησαν την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή για να μην απορροφηθούν από τον οργανισμό της οι ουσίες που είχε πάρει (Xanax, Benadryl και ένα μυοχαλαρωτικό), προσθέτει το δημοσίευμα.

Επίσης, δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν όντως δεν είχε ικανή εγκεφαλική λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα η υπερβολική δόση από τις ουσίες που είχε πάρει την είχε ρίξει σε κώμα.

Οι γιατροί ενημέρωσαν στη συνέχεια την οικογένειά της, ότι η Colleen ήταν εγκεφαλικά νεκρή, και εκείνοι δέχτηκαν να βγει από το μηχάνημα υποστήριξης και να δωρίσουν τα όργανά της.

Μία ημέρα προτού γίνει η αφαίρεση των οργάνων, μια νοσοκόμα έκανε ένα αντανακλαστικό τεστ και ανακάλυψε ότι η ασθενής… αντιδρούσε στα ερεθίσματα. Ακούμπησε την πατούσα της και παρατήρησε ότι κινήθηκαν τα δάχτυλά της, ένα σημάδι που έδειχνε ότι ήταν ακόμη ζωντανή.

Και δεν ήταν το μοναδικό.

Την ώρα που μεταφερόταν στο χειρουργικό θάλαμο, κινήθηκαν τα ρουθούνια της και άρχισε να αναπνέει μόνη της. Η νοσοκόμα παρατήρησε ακόμη ότι κουνιούνταν και τα χείλη και η γλώσσα της.

Όμως οι γιατροί αγνόησαν τις παρατηρήσεις της νοσοκόμας και συνέχισαν τη διαδικασία.

Μάλιστα, τής έδωσαν και παυσίπονο, χωρίς να το καταγράψουν στα διαδικαστικά. Σύμφωνα με τον γενικό αγγειοχειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή κλινικής χειρουργικής στο New York Medical College, Dr. David Mayer, η χορήγηση παυσίπονου είναι «πολύ περίεργη».

«Αυτό θα έκανε την ασθενή να μην αντιδρά. Αν πρέπει να τους χορηγήσεις παυσίπονο ή κατασταλτικό φάρμακο, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εγκεφαλικά νεκροί και ότι δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα όργανά τους» είπε ο ίδιος στην Post-Standard.

Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της Colleen σταμάτησε μόνο όταν εκείνη άνοιξε τα μάτια της!

Κανείς από την οικογένειά της δεν έκανε μήνυση στο νοσοκομείο. Δεκαέξι μήνες μετά η Colleen αυτοκτόνησε.

«Ήταν ήδη τόσο καταθλιπτική, που το περιστατικό αυτό δεν έκανε καμία διαφορά στην ίδια» είπε η μητέρα της.


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger