E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Ολυμπιακών διαστάσεων… οι σπατάλες της Γιάννας

Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Πυκνό σκοτάδι καλύπτει μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος από τις “χρυσές” δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας υπό την προεδρία της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004 λειτουργούσε ως κράτος εν κράτει, χωρίς να δίνει λογαριασμό, να παρουσιάζει δηλαδή τα αποτελέσματα των χρήσεων που συνοδεύουν τους ισολογισμούς, όπως όφειλε ως ανώνυμη εταιρεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής, που “καίνε” την  Οργανωτική Επιτροπή και την ίδια την κ. Αγγελοπούλου για τις αλόγιστες σπατάλες, από τα στοιχεία της εταιρείας λείπουν αποτελέσματα χρήσεων.

Οι Ολυμπιακοί Αγωνες της Αθήνας στοίχισαν, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Οικονομικών, 8,5 δισ. ευρώ, την ώρα που εκτιμίσεις διεθνών οίκων ανεβάζουν το κόστος ακόμα και στα 30 δισ. ευρώ. Με βάση υπολογισμούς, κάθε Έλληνας χρεώθηκε με 1.000 ευρώ για τους Αγώνες. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, είναι σαφές ότι η κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ευρώ σε φιέστες και υπερκοστολογημένα Ολυμπιακά έργα που ρημάζουν σήμερα εκτόξευσε το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, αποτελώντας την αρχή του τέλους για την ελληνική οικονομία, που οδηγήθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Πάμε στα στοιχεία λοιπόν: Όπως απιοκάλυψε ο Γ. Στουρνάρας ύστερα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στηρίχθηκε με μισό δισ. ευρώ και τα χρήματα αυτά ξοδεύτηκαν αλόγιστα για τους πλέον απίθανους σκοπούς. Μόνο για την προβολή των Αγώνων στην περιφέρεια της οποίας τη χρησιμότητα κανείς δεν αντιλήφθηκε, αφού όλη η χώρα ήταν ενημερωμένη και για την παραμικρή λεπτομέρεια από τα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, δαπανήθηκε το ποσό του 1 εκ. ευρώ,. Άλλα 53 εκ. ευρώ δόθηκαν για απαλλοτριώσεις και αμοιβές τεχνικών συμβούλων αασφαλείας, για να φτάσουμε σήμερα να κόβονται από συντάξεις πείνας ποσά της τάξης των 100 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, 4.000 ευρώ μηνιαίως κόστισε το ενοίκιο βίλας στο Καστρί, στην οποία διέμεινε κορυφαίος σύμβουλος σε θέματα ασφαλείας. 5 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν μόνο για τη βενζίνη των εταιρικών οχημάτων την περίοδο των Αγώνων. 64 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή για τις τελετές Έναρξης και Λήξης των Αγώνων.

Εισαγγελέας ζήτησε τα στοιχεία

Από το περασμένο Σεπτέμβριο και έπειτα από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στον Τύπο για τις εξοργιστικές σπατάλες, παρενέβη η Δικαιοσύνη αναλαμβάνοντας να ρίξει φως στα έργα και τις ημέρες της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων – Αθήνα 2004. Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας, Σωτήρης Μπουγιούκος, ο οποίος ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης των Αγώνων έχουν διαπράξει τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται πλέον και τα ογκώδη πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα οποία έχουν καταγραφεί οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής από το 1998 οπότε συστάθηκε, μέχρι το 2005, όταν τερματίστηκε η λειτουργία της.

spirospero.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger