E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η έκρηξη του πατέρα για τις αμαρτίες της κόρης του και τον άδικο χαμό της Φαίης

Κυριακή 19 Μαΐου 2013



Ενα νέο πρόσωπο, που πιστεύεται ότι θα ρίξει φως στον «σκοτεινό» χαρακτήρα του Βαγγέλη Στεφανάκη ο οποίος ξυλοκόπησε τη Φαίη Μπλάχα στη Νέα Μάκρη, αναζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας της αδικοχαμένης 23χρονης....

Πρόκειται για μια γυναίκα, που είχε παλιότερα ερωτική σχέση με τον δράστη, τη μαρτυρία της οποίας θέλει να αξιοποιήσει η κ. Αναστασία Ασπρίδη, δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Αντώνη Μπλάχα.

Η συγκεκριμένη κοπέλα φέρεται να υπήρξε κι αυτή θύμα ξυλοδαρμού και κακοποίησης από τον Στεφανάκη. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τρόμαξε τόσο πολύ από την περιπέτειά της στα χέρια του, που έκοψε κάθε δεσμό μαζί του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης αμέσως μετά το περιστατικό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και η κ. Ασπρίδου αλλά και το φιλικό περιβάλλον της κοπέλας, η οποία φημολογείται πως έχει βρει καταφύγιο στο εξωτερικό.

Στην κλειστή κοινωνία της Ν. Μάκρης άτομα που σύχναζαν στα ίδια μαγαζιά με τον Β. Στεφανάκη λένε στο «Εθνος της Κυριακής» πως τον θυμούνται να μιλά για «μια κοπέλα που τον παράτησε και δεν μπορούσε να τη βρει». Η νεαρή γυναίκα δεν ήταν από την περιοχή, διέμενε στην Αγία Παρασκευή και δεν είχε αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με κανέναν από τους γνωστούς του Β. Στεφανάκη. Μετά τον χωρισμό, δεν εμφανίστηκε ξανά στη Ν. Μάκρη. Την περιγράφουν ως νέα, όμορφη και μελαχρινή που γνώρισε τον τρόμο όσο διατηρούσε δεσμό με τον γυμνασμένο και οξύθυμο Βαγγέλη.

Καταλυτική κατάθεση
Η δικηγόρος του κ. Μπλάχα επιμένει στον εντοπισμό της, καθώς θεωρεί καταλυτική την κατάθεσή της ώστε να καταδειχθεί η βίαιη συμπεριφορά και η παραβατική φυσιογνωμία του Στεφανάκη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό και αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Φαίη. Προς την κατεύθυνση να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο κινούνται και οι νομικές ενέργειες της οικογενείας Μπλάχα. «Δηλώσαμε παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, δηλαδή του πατέρα και της μητέρας και ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε οποιαδήποτε πτυχή και όλες τις λεπτομέρειες για την ανακάλυψη των βαθύτερων αιτίων στη δολοφονία της μικρής κόρης της οικογένειας», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η κ. Ασπρίδη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δικηγόροι της αδερφής της Φαίης, Μαρίας - Ελένης Μπλάχα, είναι ενήμεροι για το πρόσωπο - κλειδί και επιθυμούν να βρεθεί και να καταθέσει.

Η έκρηξη του πατέρα
Nα πληρώσουν οι ένοχοι, ακόμη κι αν είναι η κόρη μου
Μακριά από αυτόν τον άνθρωπο, έλεγα και ξανάλεγα στο παιδί μου από την ώρα που έμαθα για το μαρτύριο που ζούσε κοντά του. Πού να το φανταστώ ότι αυτό το άτομο θα έφερνε τέτοια φουρτούνα στο σπίτι μας και θα έφτανε μέχρι του σημείου να σκοτώσει το παιδί μου». Μαθημένος στις άγριες θάλασσες ο πρώην καπετάνιος του Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Μπλάχας, πατέρας της άτυχης Φαίης ξεσπά.

«Εχασα την ελπίδα μου για ζωή και το μόνο που θέλω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, να λάμψει η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όποιοι κι αν είναι». Σήμερα, στο πατρικό σπίτι της Φαίης μπαινοβγαίνουν μόνο μαυροφορεμένες γυναίκες, συγγενείς που κάθονται με τις ώρες στον πλακόστρωτο αυλόγυρο και προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους απαρηγόρητους γονείς.Η οικογενειακή τραγωδία φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς μερικές εβδομάδες μετά την τραγική κατάληξη της 23χρονης κοπέλας, ο κ. Μπλάχας είναι αποφασισμένος να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως πρέπει να έρθει σε ρήξη με τη Μαρία - Ελένη.

Ηδη οι γονείς έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και απέναντι στη Δικαιοσύνη σε σχέση με τη μεγάλη κόρη τους. Αρνήθηκαν να έχουν την ίδια νομική υποστήριξη με τη Μαριαλένα (όπως τη φωνάζουν), παρά το γεγονός ότι η ίδια επεδίωξε με σχετική βιασύνη να αποσπάσει τη συγκατάθεσή τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού στα δικαστήρια, ως οικογένεια, τον δράστη.

«Ολη την αλήθεια»
«Οπουδήποτε και αν φτάσει το μαχαίρι, δεν θα το σταματήσουμε μέχρι να βρει κόκαλο!», διαμηνύει η πλευρά των γονιών, που αναζητούν «εναγωνίως και με πλήρη συνείδηση όλη την αλήθεια και ως προς τη συμμετοχή οποιουδήποτε οδήγησε στον φόνο του παιδιού τους», όπως σημειώνει η δικηγόρος του κ. Μπλάχα, αφήνοντας να εννοηθεί πως η στάση του πελάτη της θα είναι άκαμπτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά της Μαρίας - Ελένης συχνά ενοχλούσε τον καπετάν Αντώνη καθώς έβλεπε ότι δεν ήταν φιλική με τη μικρή της αδελφή. Τελευταία τον εξόργιζαν όσα είχε πληροφορηθεί και από την ίδια τη Φαίη, νιώθοντας ότι η μεγάλη συστηματικά «υπονόμευε» τη μικρή αδελφή, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και τη βραδιά του φόνου να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα.

Από την ίδια τη Φαίη είχε πληροφορηθεί ο πατέρας το γεγονός ότι ο φίλος της ο Β. Στεφανάκης είχε σχέση και με την αδελφή της, η οποία, ωστόσο, μπροστά στο ζευγάρι προσποιούνταν ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Οταν ο Αντώνης Μπλάχας έμαθε στα μέσα Μαρτίου ότι η μεγάλη του κόρη κάλεσε στο σπίτι τον Στεφανάκη φιλοξενώντας τον δύο μερόνυχτα παρουσία και της Φαίης, φώναξε τη μεγάλη του κόρη και την προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος: «Αυτός ο άνθρωπος δεν θα ξαναπατήσει στο σπίτι». Μάλιστα, ο κ. Μπλάχας είχε προσπαθήσει τον τελευταίο καιρό να απαγκιστρώσει τη Φαίη απ' τον Στεφανάκη. «Μείνε μακριά του» της έλεγε.

Πριν από το μοιραίο βράδυ, η Φαίη είχε εκμυστηρευτεί στον πατέρα της ότι ο Στεφανάκης την πίεζε να φύγουν μαζί και της υποσχόταν ότι θα είναι πλέον «καλός» μαζί της. Μάλιστα της έλεγε ότι τα κανόνισε όλα, βρέθηκε μια καλή δουλειά σε μαγαζί στην Κρήτη, με καλά λεφτά και έπρεπε να πάνε για να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία.

Το «μυαλό» του καπετάνιου πήγε αμέσως στο κακό. Τον «έζωσαν τα φίδια» αφού διαισθανόταν ότι κινδυνεύει το παιδί του. «Οχι Φαίη. Σε ικετεύω, μην τον ακολουθήσεις, μην πας μαζί του στην Κρήτη.
Μακριά απ' αυτόν τον άνθρωπο», της είχε πει. Μάταια...

Μαρία - Ελένη Μπλάχα
«Ο Στεφανάκης δεν ζήτησε συγνώμη για όσα μας έκανε»
Στην αντεπίθεση περνά η Μαρία - Ελένη Μπλάχα και γίνεται κατήγορος του Στεφανάκη. Οι δικηγόροι της, Θάνος Πλεύρης και Ηρακλής Τοκάτογλου, με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στρέφονται νομικά εναντίον του Β. Στεφανάκη, διεκδικώντας αποζημίωση και εκδηλώνοντας μ' αυτόν τον τρόπο τη βαθιά ψυχική οδύνη που έχει υποστεί η πελάτισσά τους.

Η Μαρία - Ελένη αρνείται ότι είχε παράλληλη σχέση με τον Στεφανάκη όσο αυτός συνδεόταν ερωτικά με την αδερφή της. Παραδέχεται όμως όσα αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο του «Εθνους της Κυριακής» για την ερωτική συνεύρεση, το ροζ βίντεο και τους εκβιασμούς που δεχόταν από τον δράστη. Οπως ισχυρίζεται, είχε μόνο μία φορά σεξουαλική σχέση, πριν ο Βαγγέλης γίνει ζευγάρι με την αδερφή της. Στην πρώτη της κατάθεση στις 6 Απριλίου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της Φαίης στο νοσοκομείο, δεν είπε την αλήθεια γιατί βρισκόταν σε πίεση και δεχόταν απειλές από τον Στεφανάκη, είναι όσα υποστηρίζει και μεταφέρουν οι δικηγόροι της. «Τον φοβόμουν», δικαιολογείται.

Η Μαρία - Ελένη έχει φύγει πλέον από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά της και έχει ντυθεί στα μαύρα. «Δεν τη βλέπουμε πια στη Ν. Μάκρη. Τελευταία φορά την είδα τυχαία στη Ραφήνα, αλλά δεν μιλήσαμε», λέει πρώην συνάδελφός της.

Στο «Εθνος της Κυριακής» διαμηνύει σε όλους τους τόνους, μέσω των δικηγόρων της, πως είναι θύμα του Στεφανάκη και δηλώνει «θα ησυχάσω μόνο όταν τιμωρηθεί γι' αυτό που έκανε».Η αδερφή της άτυχης Φαίης μάς λέει ότι ο άνθρωπος αυτός, που βύθισε στο πένθος την οικογένειά της, «δεν έχει ζητήσει ακόμη συγνώμη για τις πράξεις του».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ
Εθνος της Κυριακής 

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger