E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Το παράξενο « Πάρκο των Βράχων»!

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!

Το ακρωτήριο Yehliu βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Ταϊβάν, κοντά στην πόλη Wanli, και είναι ένα από τα πλέον τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, αφού αποτελεί από μόνο του ένα ολόκληρο γεωλογικό πάρκο!
perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!
Ο λόγος; Οι περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί Hoodoo που διαμορφώθηκαν στην επιφάνεια του ακρωτηρίου όταν τα κύματα του ωκεανού διέβρωσαν με τα χρόνια ένα μέρος της βραχώδους ακτής.
perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!
Έτσι δημιουργήθηκε το περίφημο «Geopark Yehliu», σε μια προσπάθεια των τοπικών Αρχών να δώσουν τη δυνατότητα στον κόσμο να θαυμάσει από κοντά τους ασυνήθιστους βράχους αλλά και να διασώσουν αυτό το γεωλογικό «θαύμα».
perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!
Το πάρκο καλύπτει μια μεγάλη έκταση, ειδικά διαμορφωμένη και χωρισμένη σε τμήματα, ανάλογα με το είδος των βράχων που εμφανίζονται εκεί. Έτσι υπάρχει το «Sea Candles», το «Mushroom Rock» και το «Camel Rock» ή αλλιώς το τμήμα με τα… μανιτάρια, τα κεριά και τις καμήλες!
perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο τα βράχια έχουν το σχήμα μανιταριών, κεριών αλλά και καμήλων, ενώ το πιο εντυπωσιακό Hoodoo είναι ένα γυναικείο πρόσωπο που ονομάζεται «Queen’s Head» (σ.σ. «το κεφάλι της βασίλισσας») και αποτελεί σήμα-κατατεθέν όχι μόνο του πάρκου αλλά και ολόκληρης της πόλης Wanli.
perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!perierga.gr - Το παράδοξο "Πάρκο των Βράχων"!
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger