E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Δέκα μαθήματα ζωής που απορρέουν από κάθε διαζύγιο

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013



Αναμφίβολα, το διαζύγιο αποτελεί μία κρίσιμη καμπή στη ζωή κάθε ανθρώπου που του τυχαίνει. Ωστόσο, όσο ανεπιθύμητο και αν είναι, υπάρχουν ορισμένες “μαθήματα”, τα οποία ο κάθε χωρισμένος άνθρωπος μπορεί να λάβει από ένα διαζύγιο. Είναι μία περιπέτεια, από την οποία μπορούν να προκύψουν πολλές τρυφερές ιστορίες, αστεία περιστατικά και πολύτιμα tips. Δείτε παρακάτω τα δέκα μαθήματα που μπορεί να αποκομίσουν οι χωρισμένοι από τα διαζύγιά τους.
1) Να μην ενδιαφέρεστε για τί σκέφτονται οι άλλοι: Οι άνθρωποι θα συζητούν, θα διαδίδουν φήμες και θα παίρνουν “θέσεις”. Αυτή είναι η φύση ενός διαζυγίου. Για να μπορέσετε να το ξεπεράσετε, θα πρέπει να απομονώσετε τις φωνές. Κάντε οτιδήποτε σας κάνει ευτυχισμένο, ακόμα και αν δεν είναι το πιο “δημοφιλές” σχέδιο.
2) Να βάζετε τον εαυτό σας στο προσκήνιο: Ακόμα και αν είστε “η ψυχή της παρέας”, το διαζύγιο είναι μία φάση της ζωής σας που οφείλετε να αφιερωθείτε αποκλειστικά στον εαυτό σας. Αν δεν το κάνετε, δεν πρόκειται ποτέ να αναρρώσετε πλήρως από το συναισθηματικό τραύμα που θα σας μείνει.
3) Το πένθος είναι σημαντικό: Ακόμα και αν το διαζύγιο δεν σημαίνει το τέλος του κόσμου, σημαίνει σίγουρα το τέλος μίας σχέσης. Ακόμα και αν η σχέση ήταν “νεκρή” από καιρού, είναι απαραίτητο να αφιερώσετε ορισμένο χρόνο για να πενθήσετε. Η θλίψη είναι φυσικό επακόλουθο, και δεν πρέπει να προσποιείστε ότι δεν σας έχει επηρεάσει.
4) Αγαπήστε τον εαυτό σας: Στον γάμο, πολλές φορές παραμελείτε τον εαυτό σας. Το διαζύγιο, αν και επίπονο, παρουσιάζει την ευκαιρία για περισυλλογή και επικέντρωση στον εαυτό σας.
5) Να κάνετε σεξ ξανά: Μπορεί να είναι δύσκολο να προχωρήσετε στην ερωτική σας ζωή έπειτα από το διαζύγιο, ωστόσο οφείλετε να το κάνετε, τόσο για τη σωματική, όσο και για τη ψυχολογική σας υγεία.
6) Ανακτήστε τον έλεγχο των οικονομικών σας: Στον γάμο, τα οικονομικά -καλώς ή κακώς- διαιρούνται δια του “2”. Μία ακόμη ευκαιρία που παρουσιάζει ένα διαζύγιο είναι ο προσωπικός έλεγχος των οικονομικών σας, και η επανάκτηση της ανεξαρτησίας σας.
7) Η καλύτερη παρέα είναι οι χωρισμένοι: Έπειτα από ένα διαζύγιο, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα πέσουν επάνω σας, “πυροβολώντας” σας με συμπόνια και συμβουλές. Οι καλύτερες, ωστόσο, είναι αυτές που θα βρείτε στο πλευρό των ήδη χωρισμένων ανθρώπων. Μέσα από αυτές, μπορεί να προκύψουν οι δυνατότερες φιλίες.
8) Αυτοί που σας κρίνουν, δεν σας αξίζουν: Όπως προαναφέρθηκε, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να σας προσεγγίσουν έπειτα από ένα διαζύγιο. Δεν έχουν όλοι, όμως, τους ίδιους σκοπούς. Υπάρχουν εκείνοι που θα βρουν “πάτημα”, προκειμένου να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα για τον εαυτό σας. Μέσα από ένα διαζύγιο, σας παρουσιάζετε η ευκαιρία να δείτε τις πραγματικές προθέσεις των φίλων σας απέναντί σας, και να επιλέξετε ποιους θα κρατήσετε και ποιους θα απομακρύνετε.
9) Έλεγχος των συναισθημάτων: Κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου, πολλά θα είναι τα συναισθήματα που θα σας καταβάλουν και θα σας κάνουν να δράσετε με τρόπους που δεν θα περιμένατε. Ωστόσο, μέσω της υπομονής, θα καταφέρετε να ελέγξετε τον συναισθηματικό σας κόσμο, βγαίνοντας πιο δυνατοί από ποτέ.
10) Θα καταλάβετε γιατί δεν ταιριάζατε με τον σύντροφό σας: Πολλές είναι οι σχέσεις που, αν και φαίνονται υγιείς επιφανειακά, εις βάθος αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Το διαζύγιο, πέρα από τον τερματισμό μιας σχέσης, αποκαλύπτει και πολλά πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μην αγνοούσαστε, ή να μην θέλατε να παραδεχθείτε.

http://www.koolnews.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger