E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Η χούντα της Βραζιλίας παρακολουθούσε Πελέ, Σένα και Σόκρατες!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013



Μεγάλες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου της “χώρας του καφέ”, όπως τον Πελέ, τον Άιρτον Σένα και τον Σόκρατες φέρεται να παρακολουθούσε η χούντα της Βραζιλίας, η οποία διήρκεσε από το 1964 έως το 1985. 

Απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την τοπική κυβέρνηση του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία, αποκαλύπτουν ότι ανάμεσα στους χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούσε το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας ήταν ο Πελέ, αλλά και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως ο Άιρτον Σένα και ο Σόκρατες.

Το καθεστώς είχε εστιάσει ιδιαίτερα στον Πελέ όταν το 1970, μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ στο Μεξικό, ένα μέλος αριστερής οργάνωσης του ζήτησε να βοηθήσει για να αποφυλακιστούν πολιτικοί κρατούμενοι.

Ο Άιρτον Σένα φαίνεται να συνέχισε να παρακολουθείται και μετά την πτώση της χούντας από στρατιωτικά στελέχη, τα οποία έδειχναν υπερβάλλοντα ζήλο και ήλπιζαν στην ανόρθωση του καθεστώτος.

Ο τέως ποδοσφαιριστής και νυν βουλευτής, Ρομάριο ζητεί την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας Ζοζέ Μαρία Μαρίν, καθώς υποστηρίζει ότι συνεργάστηκε με τους στρατιωτικούς και τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του δημοσιογράφου Βλάντιμιρ Χέρτζογκ το 1973.

http://www.newsit.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger