E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οταν η τεχνολογία σκοτώνει-Οι οκτώ πιο παράξενοι θάνατοι

Κυριακή 14 Απριλίου 2013



Στις περισσότερες των περιπτώσεων η τεχνολογία βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας και μας διευκολύνει σε πολλές πτυχές της ζωής μας, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι στιγμές που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα, ακόμη και για σπουδαίους εφευρέτες.

Ορισμένες φορές η μοίρα παίζει περίεργο παιχνίδι και άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους περνούν στο... πάνθεον της ιστορίας για λάθος λόγους.

Θάνατος από μπάλα στατικού ηλεκτρισμού

Ο καθηγητής Γιόργκ Βίλχεμ Ρίτσμαν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας ήταν από τους πρωτοπόρους στη μελέτη του ηλεκτρισμού και από τους πρώτους που έκαναν ηλεκτρικά πειράματα. Ηταν , ωστόσο, και ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε από αυτά τα πειράματα ότι χτυπήθηκε στο κεφάλι από μια μπάλα στατικού ηλεκτρισμού, το 1753.

Θάνατος από «Αθραυστο Τζάμι»

Το 1993 ο Γκάρι Χόου δικηγόρος μιας εταιρείας που κατασκεύαζε άθραυστα τζάμια έπεσε από τον 24ο όροφο κτηρίου. Το τζάμι όντως δεν έσπασε, ωστόσο ,το γείσο τριγύρω από το παράθυρο δεν άντεξε και ο άτυχος Χόου έφυγε μαζί με το άθραυστο τζάμι.

Θάνατος από πλημμύρα μπύρας

Το 1814 επτά άνθρωποι πέθαναν όταν έσπασαν τα καζάνια ενός ζυθοποιείου στο Λονδίνου χύνοντας 1.468.000 λίτρα στους δρόμους της πόλης, πνίγοντας μερικούς, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλους, αλλά και προκαλώντας και έναν θάνατο από δηλητηρίαση από αλκοόλ.

Θάνατος από τρένο

Η Μαίρη Γουώρντ έγινε το 1869 ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε σε μηχανοκίνητο δυστύχημα όταν έπεσε από το βαγόνι του τρένου και τεμαχίστηκε από τις ρόδες του οχήματος.

Θάνατος από «τσουνάμι» μελάσας

Το 1919 είκοσι ένας άνθρωποι πέθαναν και άλλοι εκατόν πενήντα τραυματίστηκαν όταν εξερράγη μια δεξαμενή που περιείχε 2,3 εκατομμύρια γαλόνια μελάσας προκαλώντας ένα παλιρροϊκό κύμα στο κέντρο της Βοστώνης.

Θάνατος από αποσυμπίεση

Οι τρεις σοβιετικοί κοσμοναύτες Γκεόρκυ Ντομπροβόσκυ, Βλάντισλαβ Βολκόφ και Βίκτορ Πατσάγιεβ έγιναν οι μοναδικοί άνθρωποι που έχουν πεθάνει εκτός της ατμόσφαιρας της Γης όταν το διαστημόπλοιό τους αποσυμπιέστηκε κατά λάθος όταν έμπαινε στην ατμόσφαιρα το 1971.

Θάνατος από ρομποτικό χέρι

Το σενάριο της ταινίας «Εξολοθρευτής» είχε ήδη ζωντανέψει πριν από την επιτυχημένη ταινία, το 1979, όταν ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς πέθανε από χτυπήματα στο κεφάλι από ένα ρομπότ εργοστασίου όπου δούλευε.

Θάνατος από ξύλινο πόδι... το δικό του

Ο διοικητής του στρατού της πόλης Ντρογκέντα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το 1649 στην πολιορκία της πόλης με το δικό του ξύλινο πόδι, καθώς οι δράστες πίστευαν ότι έκρυβε μέσα χρυσάφι.

Πηγή : iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger