E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Σατανική σύμπτωση ή... πηγή έμπνευσης; Μυθιστόρημα του 2002 βασιζόταν στην τραγωδία της Βοστόνης

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013



Έντεκα χρόνια πριν από το μακελειό, εκδόθηκε το βιβλίο του Τομ Λόνεργκραν με θέμα μια τρομοκρατική ομάδα, που σκοπεύει να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης. 

Το βιβλίο του Αμερικανού συγγγραφέα, που εκδόθηκε το 2002, έχει τίτλο «Heartbreak Hill – Θρίλερ στο μαραθώνιο της Βοστόνης» και ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να το προμηθευτεί στο Amazon.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ακριβώς όπως το είχα προβλέψει», δήλωσε στην εφημερίδα Huffington Post ο συγγραφέας μετά την βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο που είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.

Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης ήταν ακροδεξιοί εξτρεμιστές που απειλούν να ενεργοποιήσουν μια σειρά από βόμβες κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι μαραθωνοδρόμοι. Η προσπάθειά τους ωστόσο ανακαλύπτεται.

Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας «όταν είδα τις ειδήσεις, δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την ιδέα ότι ίσως κάποιος εμπνεύστηκε από το το μυθιστόρημά μου».

Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε η συμμετοχή του ίδιου του συγγραφέα στο μαραθώνιο της Βοστόνης το 1996. «Καθώς έτρεχα, σκεφτόμουν συνέχεια ότι σε λίγο θα εκραγεί κάποια βόμβα», δηλώνει. Το βιβλίο ωστόσο εκδόθηκε λίγους μήνες μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους

Πάντως ο συγγραφέας αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσύρει το βιβλίο του, καθώς για εκείνον αποτελεί «μια απεικόνιση των καλύτερων συναισθημάτων του για τον μαραθώνιο, για την πόλη της Βοστόνης και για τον αθλητισμό».

http://www.newsit.gr/

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger