E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Οδηγός σεξουαλικής επιβίωσης για τα single κορίτσια!

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013


Spiros, Stelios, Stefanos, Stamatis, Sakis: Μήπως η απάντηση στη σεξουαλική σου αδράνεια βρίσκεται ήδη καταχωρισμένη στα contacts του κινητού σου;
Ίσως έχεις μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση και «αναρρώνεις». Ίσως είσαι πολύ αφοσιωμένη στη δουλειά σου και δεν έχεις χρόνο να επενδύσεις στην προσωπική σου ζωή. Ίσως απλά να μην υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον στον ορίζοντα που να σε κάνει να ονειρεύεσαι μπομπονιέρες και μωρουδιακά. Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί σε κάποια φάση να βρεθείς single είναι πολλοί και διάφοροι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσεις τελείως το σεξ από τη ζωή σου. Αντίθετα. Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, η σεξουαλική εκτόνωση δεν είναι μόνο θεμιτή αλλά και απαραίτητη, αφού υπάρχουν πλέον εκατοντάδες επιστημονικές αποδείξεις ότι το σεξ κάνει καλό στις γυναίκες και ορίστε μερικοί από τους λόγους για να μη νομίζεις ότι τα βγάλαμε από το κεφάλι μας:
  • Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Wilkes ισχυρίζονται ότι 1-2 σεξουαλικές συνευρέσεις την εβδομάδα τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα κατά 30%.
  • Ενδοκρινολογικές έρευνες του πανεπιστημίου Columbia απέδειξαν ότι οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν πιο σταθερό κύκλο.
  • Το σεξ τονώνει τις αισθήσεις μας, όπως τη γεύση και την όσφρηση.
  • Λειτουργεί και σαν αντιγηραντικό: «Μια ζωντανή σεξουαλική ζωή επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης» ισχυρίζεται ο νευροφυσιολόγος David Weeks.
  • Όσο πιο καλά σού πάνε τα πράγματα στο κρεβάτι τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία αποκτάς και για τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.
  • Πέρα από τις γυμναστικές του ιδιότητες (σε μία μισάωρη σεξουαλική συνεδρία καταναλώνεις περίπου 200 θερμίδες), το σεξ βοηθά στο να έχουμε καλύτερη εικόνα για το σώμα μας.
  • Κάνει καλό στα νεύρα και… στον πονοκέφαλο (καταρρίπτοντας την old time classic δικαιολογία)!
OK, για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του σεξ μπορεί να συμφωνούμε. Πώς, όμως, περνάς από τη θεωρία στην πράξη όταν βρίσκεσαι εκτός σχέσης; Μια ιδέα είναι να ακολουθήσεις το παράδειγμα τουΤζάστιν Τιμπερλέικ και της Μίλα Κούνις που αποφασίζουν να γίνουν Friends with Benefits,προχωρώντας τη φιλία τους ένα βήμα παραπέρα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στους Νάταλι Πόρτμανκαι Άστον Κούτσερ στο έργο No Strings Attached (Μόνο το Σεξ δεν φτάνει). Οι «φίλοι μεπλεονεκτήματα», «φίλοι του κρεβατιού», «σεξο-φίλοι» ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κανείς δεν είναι χολιγουντιανή εφεύρεση. Όπως έδειξε μια έρευνα του πανεπιστημίου Wayne State στο Ντιτρόιτ, το60% των 125 συμμετεχόντων είχαν έστω και μία φορά δοκιμάσει μια καθαρά σεξουαλική σχέση με κάποιο φίλο τους, χωρίς συναισθηματικές ή άλλες προεκτάσεις. Από αυτούς μάλιστα, το 81% υποστήριξε ότι ναι, είναι δυνατόν να υπάρξει μια τέτοια σχέση όπου και οι δύο πλευρές να παραμένουν ικανοποιημένες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η σχέση αυτή δείχνει να αλλάζει κατά μέσο όρο έπειτα από 6 μήνες: το 36% των περιπτώσεων παρέμειναν φίλοι χωρίς όμως να έχουν σεξουαλικές επαφές, το 26% χάθηκαν τελείως μεταξύ τους και μόνο το 10% κατέληξαν να γίνουν επίσημο ζευγάρι. Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και κανείς ποτέ δεν ξέρει πώς μπορεί να εξελιχθούν. Είναι πάντως σίγουρο ότι ένας πρόθυμος σεξουαλικός παρτενέρ χωρίς άλλες διεκδικήσεις σού προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα: δεν χρειάζεται να τα πας καλά με τη μαμά του ούτε καν να τη γνωρίσεις, δεν έχεις λόγο να μοιραστείς τα καθημερινά του προβλήματα ή να σπας το κεφάλι σου για άχρηστα δωράκια του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν έχεις αγωνία για τα 1-2 έξτρα κιλάκια ή για τα ίχνη κυτταρίτιδας, αφού ξέρεις σίγουρα ότι ο άλλος σε θέλει σεξουαλικά. Είναι χαλαρωτικό και πρακτικό, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο.
O ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΞ
Σίγουρα το Facebook είναι μια καλή πηγή αναζήτησης πρόθυμων αρσενικών. Δεν χρειάζεται όμως να το πας τόσο ψηφιακά. Συνήθως η ιδανική επιλογή σε αυτές τις καταστάσεις βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και δεν τη βλέπουμε. Με ένα screening στον τηλεφωνικό σου κατάλογο θα συναντήσεις αρκετούς εν δυνάμει υποψήφιους: Πρόσφατα ή μη φλερτσυμμαθητές από το λύκειο που ποτέ δεν έγινε κάτι μεταξύ σας, μια παλιά σχέση που έχει πια ξεθυμάνει, ο κολλητός του κολλητού σου, ίσως και ο ίδιος ο κολλητός σου. Αν και αυτό είναι μάλλον μεγάλο ρίσκο που δεν θα σου προτείναμε να πάρεις, γιατί αν για κάποιο λόγο χαλάσει η συνταγή, καταστρέφεις μια ολόκληρη φιλία. Όχι, άσε τον κολλητό σου. Προσανατολίσου σε λιγότερο στενούς φίλους ή γνωστούς, που δείχνουν ανοιχτόμυαλοι, ειλικρινείς, έμπιστοι και σε ελκύουν σεξουαλικά. Αρκεί φυσικά να τους ελκύεις κι εσύ και να ξεκαθαρίσετε από την αρχή τους όρους και τα όρια της νέας σας σχέσης. Γιατί υπάρχει και το παμπάλαιο αλλά πάντα σοφό κλισέ «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους». Βασικό λοιπόν σε μία τέτοια εντός εισαγωγικών φιλία είναι να διευκρινίσουμε ακριβώς τι θέλει ο ένας από τον άλλον: Σε ποια συχνότητα θέλουμε να βρισκόμαστε και πού, ποιες είναι οι σεξουαλικές μας ανάγκες, τι είμαστε διατεθειμένες να κάνουμε και τι δεν θα δεχόμασταν με τίποτα να μας κάνουν. Πέρα όμως από τα πρακτικά, ο βασικός λόγος που πρέπει να θέσουμε τις προδιαγραφές από την αρχή είναι για να αποφύγουμε το συνηθέστερο «μοιραίο», ότι, δηλαδή, ένας από τους δύο μπορεί στην πορεία να αναπτύξει συναισθήματα και να περιμένει περισσότερα.
NO (G)STRINGS ATTACHED: ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ
Συχνότητα: Μία φορά το δεκαπενθήμερο είναι ένα δίχτυ ασφαλείας – όταν αρχίσουν να πυκνώνουν οι συνευρέσεις, αρχίζει να μοιάζει με δέσμευση.
Διακριτικότητα: Για να διαρκέσει μια τέτοια σχέση χωρίς παράσιτα και παρεμβολές, καλό θα είναι να την κρατήσετε για τον εαυτό σας. Εννοείται ότι δεν πειράζει να μοιραστείς το μυστικό με μια-δυο κολλητές σου, όμως οι πολλές διαχυτικότητες μπροστά σε παρέες μπορεί να δημιουργήσουν υποψίες, κι οι υποψίες με τη σειρά τους ερωτήσεις που πιθανά να ανατρέψουν τις όποιες ισορροπίες έχετε βρει μεταξύ σας.
Προσοχή: Εννοείται πως μια ελεύθερη σχέση πρέπει να συνοδεύεται πάντα από ένα προφυλακτικό (ή δύο ή τρία, ανάλογα τα κέφια).
Επικοινωνία: Οι καλοί φίλοι συνεννοούνται χωρίς πολλά λόγια – ένα τηλεφώνημα είναι αρκετό για να περάσεις το μήνυμα. Αν δεν το σηκώσει, στείλε κι ένα SMS για να γίνεις πιο σαφής. Αλλά από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε επιπλέον κλήση γίνεται παράκληση και άρα παρενόχληση – θυμήσου ότι ένας τρόμος των περισσότερων αντρών μέσα στις σχέσεις είναι τα απανωτά τηλεφωνήματα.
Ειλικρίνεια: Πρέπει να αποτελεί τη βάση μιας τέτοιας σχέσης. Άλλωστε εδώ δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τίποτα να μοιράσεις, τίποτα να διεκδικήσεις, δεν οφείλεις την οποιαδήποτε θυσία ή παραχώρηση, οπότε γιατί να πεις ψέματα; Είναι η ευκαιρία σου να είσαι 100% αληθινή, πράγμα δηλαδή εξαιρετικά δυσεύρετο στις σχέσεις.
Ψυχαγωγία: Το ιδανικό είναι να περιορίζεται στο κρεβάτι, χωρίς άλλη «προθέρμανση» τύπου βόλτα/σινεμά/dinner. Αν είστε ήδη φίλοι και έχετε μια καθιερωμένη κοινωνική ζωή, φροντίστε να διαχωρίσετε τη νέα σας δραστηριότητα από τις παλιές σας συνήθειες. Δηλαδή ξεχωρίστε πότε συναντιέστε ως φίλοι και πότε ως εραστές.
Κτητικότητα: Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να διαλύσεις μια ελεύθερη και χαλαρή σεξουαλική σχέση. Ατάκες τύπου «πού είσαι τώρα;», «με ποιον θα πας;», «να έρθω κι εγώ;» περιττεύουν, αγχώνουν και τελικά απομακρύνουν.
ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ;
Ναι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι μέσα σε ορθολογιστικά πλαίσια. Πολλοί άντρες και γυναίκες δεν μπορούν να έχουν σεξουαλική επαφή χωρίς να υπάρχει έστω και μία προσδοκία, ένα δείγμα από το όνειρο του αύριο. Δεν ικανοποιούνται αν απουσιάζει παντελώς έστω και μία υπόνοια από συναίσθημα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, η γνώμη μας είναι καλύτερα να αποφύγεις το ρίσκο, να προστατέψεις τον εαυτό σου από την ταλαιπωρία μιας τέτοιας «χωρίς ρομαντισμούς» σχέσης. Αλλά ακόμα κι αν πιστεύεις ότι λειτουργείς με τη λογική, μην ξεχνάς ότι είμαστε συναισθηματικά όντα. Και πως όταν έχουμε σεξουαλική επαφή με κάποιον,το σώμα μας εκκρίνει ορμόνες (βλ. οξυτοκίνη) που αυξάνουν τα αισθήματα τρυφερότητας και έλξης. Άρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να την πατήσεις. Κανονικά μια αμιγώς σεξουαλική σχέση δεν πρέπει να σε απασχολεί παρά μόνο όταν συμβαίνει real-time, στο εδώ και τώρα, ούτε στο χθες ούτε στο αύριο. Αυτό άλλωστε είναι και το ατού της. Αν όμως συνειδητοποιήσεις ότι έχεις να τον δεις μια βδομάδα και μελαγχολείς, ότι σκέφτεσαι τι κάνει μέσα στη μέρα του, ότι είναι ο πρώτος που θες να πάρεις τηλέφωνογια να ανακοινώσεις ένα σημαντικό νέο, τότε μάλλον έχεις περάσει τα αρχικά προβλεπόμενα όρια. Σημαίνει ότι έχεις αρχίσει να αποκτάς προσδοκίες και άρα ο βαθμός επικινδυνότητας να πληγωθείς αυξάνεται. Δεν φταις εσύ και κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει: ποτέ δεν ξέρουμε ποιον μπορεί να ερωτευτούμε και πότε. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις όμως, κι ας μοιάζει αρχικά δύσκολο, είναι να του το πεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Υπάρχουν βέβαια πολλές πιθανότητες να αποσυρθεί από το παιχνίδι, όμως έτσι θα πληγωθείς πολύ λιγότερο από ό,τι αν το κρατήσεις μυστικό και του το αποκαλύψεις όταν έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και βέβαια δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι κι εκείνος ίσως να τρέφει ανάλογες προσδοκίες. Μπράβο, συγχαρητήρια, είμαστε πολύ χαρούμενοι και για τους δυο σας –και στα δικά μας οι singles–, μόλις περάσατε στην επόμενη ελαφρώς πιο δύσκολη πίστα. Των δεσμευμένων.

SociaLMagazinE

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger