E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Μπουτάρης: Είμαι αδερφός με τους Τούρκους και εταίρος με τους Ευρωπαίους

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013



Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού», πραγματοποιώντας συναντήσεις με Τούρκους πολιτικούς και αξιωματούχους.
Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων, του Μεγάρου όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλων οθωμανικών μνημείων, σημειώνοντας όμως πως για οποιασδήποτε εργασία στα μνημεία αυτά θα πρέπει να δοθεί άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία.
Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, εξήγησε ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την κυβέρνηση, αλλά προσέθεσε ότι «αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι για το τέμενος στην Αθήνα έχει ληφθεί απόφαση», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν ως τόποι λατρείας ιστορικά τεμένη στη Θεσσαλονίκη.
Με την ευκαιρία της συνάντησής του με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Ομέρ Τσελίκ, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι είναι ειλικρινής φίλος της Τουρκίας. «Θεωρώ τον εαυτό μου αδελφό με τους Τούρκους και εταίρο με τους Ευρωπαίους», είπε.
Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ευχαρίστησε το δήμαρχο «για την ευαισθησία που δείχνει για τα τουρκικά και οθωμανικά μνημεία» στη Θεσσαλονίκη και τόνισε τη σημασία που έχει η πόλη για τη σύγχρονη τουρκική ιστορία. «Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο αξιότιμος δήμαρχος στήριξαν με κάθε τρόπο το σχέδιο για την ανακαίνιση του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ» ανέφερε.
iefimerida.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger