E-mail επικοινωνίας: kanapedatosblogspot@yahoo.gr

Αρχή αξιολόγησης για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από το υπουργείο Παιδείας

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013



Στη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής αξιολόγηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάλογη με αυτή που υπάρχει για τα πανεπιστήμια, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο «Επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις», η Αρχή θα έχει διοικητική αυτοτέλεια και θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου.
Στόχος της ανεξάρτητης αρχής θα είναι η αξιολόγηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, η εγγύηση της διαφάνειας όλων των δράσεων στον χώρο, η υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας στη βελτίωση του σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η επιτυχής μετάβαση των μαθητών στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, η σταδιοδρομία και τη δια βίου μάθηση.
Η Αρχή, μεταξύ άλλων, θα συντάσσει και θα υποβάλλει στον υπουργό Παιδείας ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων και απολογισμού, ενώ θα αξιολογεί την ποιότητα του έργου των σχολικών μονάδων, τα συστήματα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και θα εντοπίζει αδυναμίες και τρόπους αξιολόγησής τους.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της λειτουργίας της Αρχής θα δίδεται η δυνατότητα να αξιολογούν τη διδακτική διαδικασία οι μαθητές και οι οικογένειές τους.


http://www.iefimerida.gr


Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Φιλικες σελιδες

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Καναπεδάτος - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger